Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve sendika yöneticilerine beraat

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ve sendika yöneticilerine beraat

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 sendika yöneticisinin 1 Mayıs 2020’de Taksim’e yürümek istedikleri için "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "ihtara ve zor kullanmaya rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada, tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2022 - 21:42

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 15 sendika yöneticisinin, 1 Mayıs 2020’de Taksim’e yürümek istedikleri için 3’er yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan 4’üncü duruşmada sanık avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü” suçunun kanuni unsurları oluşmadığından tüm sanıkların beraatına karar verilmesini talep etti.

Sanık müdafileri, mütalaaya katıldıklarını belirterek sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep ettiler. 

TÜM SANIKLAR HAKKINDA BERAAT KARARI

Mahkeme, her ne kadar sanıklar hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten kamu davası açılmışsa da suçun kanuni unsurları oluşmadığından tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile sendika yönetici ve üyeleri, 2020’deki 1 Mayıs kutlamaları sınasında DİSK Genel Merkezi önünden Taksim’e yürümek istemiş, ancak polis engeliyle karşılaşmıştı. Polis müdahalesiyle gözaltına alınan ve aralarında Arzu Çerkezoğlu’nun da olduğu 15 sendika yöneticisi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "ihtara ve zor kullanmaya rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 3'er yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.