Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Datça'da başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü

Datça'da başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü

Muğla'nın Datça ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın havadan ve karadan müdahaleyle söndürüdü. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 08.08.2021 - 22:45

Muğla'nın Datça ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Köyceğiz, Milas, Menteşe, Seydikemer, Kavaklıdere, Yatağan ilçelerinde devam eden orman yangınlarına müdahale sürerken, ilçenin Eski Datça mevkisinde orman yangını çıktı.

Yangına bir helikopter, 1 uçakla havadan müdahale edilirken, karadan da ekipler alevleri kontrol altına almaya çalıştı. Vatandaşların da söndürme çalışmalarına büyük destek verdiği yangın el birliği ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

HALK DA DESTEK VERDİ

Datça ilçesinin Kargı Deresi mevkiindeki makilik ve zeytinlik alanda, saat 17.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle bşlayan yangına bölge halkı da koştu.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye hareket eden orman işçileri arazözlerle yangına müdahale etti. Birçok kişi de ekipleri beklemeden yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangını söndürmek için halkın da destek verdiği söndürme çalışmaları sonucunda yangın söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.