Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiftçi ‘elektrikli traktörü’ sordu Bakan Kirişçi topu cumhurbaşkanlığına attı: Bizim işimiz bize yeter

Çiftçi ‘elektrikli traktörü’ sordu Bakan Kirişçi topu cumhurbaşkanlığına attı: Bizim işimiz bize yeter

Bir dizi programa katılmak için bugün İzmir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin 'Çiftçi Buluşması' programında bir çiftçiyle arasında geçen diyalog dikkat çekti. mazot fiyatları nedeniyle zor durumda olduklarını belirten çiftçi, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ‘elektrikli traktörle’ ilgili çalışmaları sordu. Bakan Kirişçi is çiftçiye verdiği yanıtta topu cumhurbaşkanlığına attı ve “Bizim bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Sayın cumhurbaşkanımız da bu traktöre bindirilmiş. Ama traktör konusu benim konum değil. Ben sadece bir traktör kullanıcısıyım. Bizim görev alanımızda kalmamızın yararı var. Bakanlığımızın 32 genel müdürlüğü var. Bizim işimiz bize yeter” şeklinde yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2022 - 20:45

EGEPOSTASI- Bir dizi programa katılmak için bugün İzmir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Dikili'deki temel atma töreninin ardından Bayburtlu Hasan Şentürk Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra 'Çiftçi Buluşması' programına katıldılar.

Çiftçilerle buluşmada Bakan Kirişçi çiftçilerin sorularını yanıtlarken bir çiftçinin ‘elektrikli traktörlere’ ilişkin sorusu ve Bakan Kirişçi’nin soruya verdiği yanıt dikkat çekti. 

Mazot fiyatları nedeniyle elektrikli traktörlerle ilgili soru soran çiftçiye Bakan Kirişçi, verdiği yanıtta topu cumhurbaşkanlığına atarken TOGG örneği verdi.

Soru soran çiftçi mazot fiyatları nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti ve “Mazot fiyatları hepimizin malum hepimizin canını acıtıyor. Bununla ilgili 2019’da cumhurbaşkanımız elektrikli traktörle ilgili bir müjde vermişti. Ancak daha sonra pandemiyle ya da başka bir sebeple alakalı olabilir bilemiyorum ama durdu. Bununla ilgili yani elektrikli traktörle ilgili yeni bir çalışmanız olacak mı? Çünkü artık mazot fiyatlarıyla baş edemiyoruz” dedi.

“TRAKÖTR KONUSU BENİM KONUM DEĞİL BEN TRAKTÖR KULLANICISIYIM”

Çiftçinin sorusuna yanıt veren Bakan Kirişçi ise elektrikli traktör konusunun bakanlığın görev tanımı dışında olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Bu konu benden önce gündem gelmiş bir konu. Fakat nasıl TGG Türkiye’nin otomobili. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Babayiğit arıyorum’ dedi ve bir grup babayiğit bir araya geldi. Kaç yıl geçti aradan hala… 29 Ekim’de banttan inecek diyoruz inşallah da inecek. Şimdi bu bir ihtisas gerektiren bir konu. Bizim bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Ama bakanlığımız bir şekilde bu işin içerisine girmiş. Sayın cumhurbaşkanımız da bu traktöre bindirilmiş. Bu doğrudur, yanlıştır… Ben bunları tartışmak istemem. Ama traktör konusu benim konum değil. Ben sadece bir traktör kullanıcısıyım. Aynı arkasındaki kulluk, ekim makinesi gibi. Ben o makineleri kullanan bir bakanlığım. Dolayısıyla biz görev tanımımızın dışına çok çıkmamalıyız. Tıpkı TOGG’da olduğu gibi. Sanayi Bakanlığı işin içinde mi? Hayır. Bakanlık bu otomobil yapılsın diyor, gerekli destekleri veriyor o kadar. Bizim görev alanımızda kalmamızın yararı var. Bakanlığımızın 32 genel müdürlüğü var. Bizim işimiz bize yeter.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.