Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu: Uyarılarımızı dikkate alan RTÜK'e teşekkürler

CHP'li Purçu: Uyarılarımızı dikkate alan RTÜK'e teşekkürler

'Üç Kuruş' adlı dizide Roman yurttaşlara karşı ayrımcı bir yaklaşım sergilendiğini belirterek tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, diziye verilen idari para cezası nedeniyle RTÜK'e teşekkür etti. Purçu, "Bu denli rahatsız edici sahneler içeren “Üç Kuruş” adlı dizi kapatılana kadar mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek isterim. İnsan haklarına duyarlı olmayan her türlü yapımın karşısında olacağız. Ya akıllanacak, ya da kapatılacaklar!" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.11.2021 - 17:22

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Üç Kuruş” adlı dizide Romanlara yönelik ayrımcı, kadına karşı şiddet ve şiddeti özendirici içerik nedeniyle Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından SHOW TV’ye yüzde 3 idari para cezası verilmesi üzerine açıklama yaparak şunları kaydetti:

““Üç Kuruş” adlı dizide Romanlara yönelik ayrımcı, kadına karşı şiddet ve şiddeti özendirici içerik nedeniyle Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından SHOW TV’ye yüzde 3 idari para cezası verilmiş bulunmaktadır.

Söz konusu cezayı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Çünkü, yayınlandığı 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla Türkiye’de yaşayan Romanları rahatsız eden sahneler sunan bu dizi, Türkiye’de medyanın Romanlara karşı ayrımcı yaklaşımının son örneğidir. Romanların yaşamlarını derinden etkileyen sorunlar söz konusu olduğunda sessiz kalmayı tercih eden ana akım medya, reyting uğruna Romanların yaşamlarını gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmayan basmakalıp yargılar üzerinden bir reyting unsuru olarak sunmaktadır.

Romanlara Yönelik; alkolik, kaba, suça meyilli, mafya, hırsız, potansiyel suçlu, çingene, küfürbaz, duyarsız, kapkaççı gibi etiketlemeler içeren “Üç Kuruş” adlı dizi, şimdi de kadına şiddet içeriği ile gündeme gelmiştir. Kadına karşı şiddetle mücadelede AKP iktidarı tarafından izlenen yanlış politikalar nedeniyle, ülkemizde kadına şiddet, kadın cinayetleri gibi hepimizi üzen olaylar artmaktadır. Son yıllarda tüm toplumu derinden yaralayan, bizim muhalefet olarak kadına karşı her türlü şiddeti önlemeye yönelik olan İstanbul Sözleşmesi için “Uygulanmak zorunda” dediğimiz ve iktidarın Sözleşmeden çıkmış olduğu “Kadına Yönelik Şiddet” gibi hassas bir konuda SHOW TV’nin toplumun gözüne sokarcasına sergilediği sahneler dehşet vericidir. Bu denli rahatsız edici sahneler içeren “Üç Kuruş” adlı dizi kapatılana kadar mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek isterim. İnsan haklarına duyarlı olmayan her türlü yapımın karşısında olacağız. Ya akıllanacak, ya da kapatılacaklar!

Roman vatandaşlarımızı ötekileştirici unsurlar içeren, ayrımcılığı ve kadına karşı şiddeti körükleyen bu dizinin oy birliği ile RTÜK tarafından yaptırıma tabi tutulması dolayısıyla; başta uyarılarımızı dikkate alan RTÜK Üst Kurulu olmak üzere RTÜK Başkanı’na, RTÜK üyelerine, Milletvekillerimize, Roman Dernek Temsilcilerimize ve ayrımcılığa karşı duyarlı olup bize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum…

Her ne olursa olsun konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.