Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den Sedef Kabaş ve Sezen Aksu açıklaması

CHP'li Yücel'den Sedef Kabaş ve Sezen Aksu açıklaması

CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel, gazeteci Sedef Kabaş'ın hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yücel, "Sedef Kabaş'ın sözlerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' çıkarmak zorlamanın ötesinde hukuku yok saymaktır" dedi. İl Başkanı Yücel daha sonra Sezen Aksu'ya yönelik ifadeleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2022 - 11:41

EGEPOSTASI - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş, gece saat 02.00 sıralarında gözaltına alındı.

Sarıyer'deki evinden gözaltına alındığı belirtilen Kabaş'ın, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. 

Kabaş'ın gözaltına alınması kamuoyunda tepkilere yol açarken, CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel de sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Yücel, "Sedef Kabaş'ın sözlerinden "Cumhurbaşkanına hakaret" çıkarmak zorlamanın ötesinde hukuku yok saymaktır. Gözaltı ve yakalama kararı ise muhalefete ve basına gözdağı verme çabasından başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sedef Kabaş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı. Kabaş hakkında söylediği sözler nedeniyle soruşturma açılırken, RTÜK tarafından da inceleme başlatılmıştı.

YÜCEL'DEN ERDOĞAN'A TEPKİ: TALİBAN'IN BİLE AKLINA GELMEZKEN...

Sezen Aksu'nun, beş yıl önce çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e…” sözleri nedeniyle başlayan tartışmalar sürerken, CHP İzmir İl Başkanı Yücel, camide Aksu'yu hedef alarak "O dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Yücel, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Yıllar önce yazılmış bir şarkı sözünden mağduriyet yaratıp ülkenin en önemli sanatçılarından birine cami çıkışında linç kampanyası başlatmak da, bir atasözüne atıf yaptığı için gece yarısı operasyonuyla gazeteci gözaltına almak da, bu rejimin hastalıklı olduğunun ve bu siyasi iktidarın artık toplumu tehdit eder hale geldiğinin en açık göstergesidir. 

Gücünü ve meşruiyetini yitiren iktidar panik halinde, sağlıktan ekonomiye, ipe sapa gelmez, fevri kararlar alarak toplumun her kesimini zor durumda bırakırken; gazeteci ve sanatçılar da bu hastalıklı rejimin baskısı ve saldırısı altında kalıyorlar.

“Sanatçının dilini koparmak” Taliban'ın bile aklına gelmezken; vatandaşın içler acısı halini ve zamlanan faturaları unutturmak isteyen "şahsım iktidarının" (!) literatürüne çoktan girdi bile. 
Biz, millet ittifakı olarak ilk seçimlerde ülkeyi bu hastalıklı rejimden, yandaş ve yardakçılarından kurtaracağız. Bu seçimde demokrasi otokrasiyi, inanç ve yoksulluk, baskıyı ve kötülüğü yenecek...
#HemenSeçim

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.