Dolar 32,5049
%0.16
Euro 34,5696
%0.07
Altın 2.492,680
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Karaburun Belediyesi'ne polis baskını! Belediyeden açıklama

CHP'li Karaburun Belediyesi'ne polis baskını! Belediyeden açıklama

Karaburun Belediyesi'ne savcılık talimatıyla polis tarafından operasyon düzenlendiği ve belediyenin gelir-gider defterlerine el konulduğu iddiaları sonrası belediyeden açıklama geldi. Açıklamada, "İddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. An itibarıyla Karaburun Belediyesi’nde herhangi bir baskın ya da arama durumu söz konusu değildir. Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemelere konu olan evrakların teslimi, belediyemize gelen görevlilere elden yapılmaktadır" denildi. CHP'li Karaburun Belediyesi'ne polis baskını!

  • Ege Postası
  • 10.03.2020 - 16:12

EGEPOSTASI- Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri savcılık talimatıyla Karaburun Belediyesi’ne operasyon düzenledi.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı mülkiye müfettişlerinin bir süre önce belediyede çalışma yaptığı ve hazırlanan rapor doğrultusunda savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Soruşturma neticesinde savcılığın belediyenin gelir-gider defterlerinin getirilmesi talimatını verdiği, bu nedenle polislerin operasyon düzenlediği bildirildi. Ekipler gelir-gider defterleriyle birlikte bazı evraklara ve bilgisayarlara da el koydu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, polis ekiplerinin inceleme yaptığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Karaburun Belediyesi tarafından yaz mevsiminde üç ay boyunca işletilen; sosyal belediyecilik ilkemiz gereğince öğrencilerimizin ve kadınlarımızın istihdam edildiği İncirlikoy (Karaburun) ve Plaj Ardıç (Mordoğan) tesislerimiz ile ilgili olarak, beş ay önce Mülkiye Müfettişleri tarafından başlatılan incelemeye paralel olarak, belediyemizin hesapları incelenmektedir.

Yayınlanan haberlerde yaratılan ve/veya yaratılmak istenen “Karaburun Belediyesi’ne baskın yapıldığı” iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Basın kuruluşlarımızın, belediyemizin resmi açıklaması dışında herhangi bir kişi ya da kurumun açıklamalarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.

An itibarıyla Karaburun Belediyesi’nde herhangi bir baskın ya da arama durumu söz konusu değildir. Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemelere konu olan evrakların teslimi, belediyemize gelen görevlilere elden yapılmaktadır.

Bir kamu kurumu olan Karaburun Belediyesi’nin tüm iş ve işlemleri, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, şeffaf ve her an hesap verilebilir şekilde yürütülmekte; ilçemizin kalkınmasına yönelik belediye hizmetleri, kesintisiz şekilde sürdürülmektedir."

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ŞİKAYET ETMİŞ!

Öte yandan edinilen bilgiye göre; AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı ve belediye meclis üyeleri belediyenin işlettiği bazı plajların hesaplarıyla ilgili savcılığa şikayette bulunduğu ve yaklaşık bir ay önce plajı işleten şirketle ilgili İçişleri Bakanlığı’na şikayet dilekçesi verdikleri öğrenildi.

AK Partililerin şikayeti sonrası belediyeye müfettiş gönderildiği ve uzun süre plaj işletmelerinin gelir giderleriyle ilgili detaylı araştırma yaptıkları belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.