Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko o fotoğraf üzerinden Bakan Koca'ya yüklendi: Bu sorumsuzca bir davranış değil midir?

CHP'li Beko o fotoğraf üzerinden Bakan Koca'ya yüklendi: Bu sorumsuzca bir davranış değil midir?

Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı Muhammed Emin Saraç’ın cenazesinden paylaşılan fotoğraflar, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da yer aldığı fotoğraflar çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilirken, konuyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bakan Koca'ya zor sorularla yüklendi. Beko, "Yurttaşlarımızın, sağlık emekçilerinin her gün hayatını kaybettiği bu ağır salgın koşullarında, bu sorumsuzca bir davranış değil midir Sayın Bakan?" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 22.02.2021 - 12:35

EGEPOSTASI-  CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 2 Aralık 2020 tarihinde paylaştığı mesajı hatırlatıp, Bakan Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte dün katıldıkları YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın cenazesinden görüntüleri eleştirdi.Fotoğraflarda sosyal mesafeye uyulmadığı görülürken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da duruma tepki gösterdi. Koca’nın sık sık yaptığı ‘kalabalıktan uzak duralım’, ‘sosyal mesafeye uyalım’ uyarıları hatırlatıldı.

CHP'li Beko da, "Bu sorumsuzca bir davranış değil midir Sayın Bakan?" diye sordu.

CHP'li Vekil sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sayın Fahrettin Koca; Sosyal Medya platformlarında "Cenaze ve nikâhlarda 30 kişiyi geçmiyoruz" paylaşımı yapıp ardından binlerce kişiyle birlikte maske, mesafe, hijyen kurallarını hiçe sayarak bir cenaze törenine katıldınız.
Koyduğunuz yasaklara uydukları için;

Bu ülkede hayatını kaybeden binlerce yurttaşın ailelerine, her gün canlarını hiçe sayarak çalışan sağlık emekçilerine, evine ekmek götüremeyip intihar etmek zorunda kalan yurttaşlara karşı bir açıklamanız var mı?

Bir yıldır dükkanları kapalı olan esnafa bir açıklamanız var mı? 

Kısa Çalışma ödeneği ile günde 39 TL’ye yaşamak zorunda bıraktığınız emekçilere bir açıklamanız var mı? 

Evine ekmek götüremeyen fabrika işçilerine, küçük esnafa, seyyar satıcılara, çiçekçilere, müzisyenlere, düzensiz ve günü birlik işlerde çalışanlara bir açıklamanız var mı?

Yurttaşlarımızın, sağlık emekçilerinin her gün hayatını kaybettiği bu ağır salgın koşullarında, bu sorumsuzca bir davranış değil midir Sayın Bakan? Bu durum ölümlerin artmasına neden olmayacak mıdır?"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.