Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme'de denizde ve karada Cumhuriyet coşkusu

Çeşme'de denizde ve karada Cumhuriyet coşkusu

İzmir’in Çeşme ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, hem denizde, hem de karada, geniş bir katılımla coşkuyla kutlandı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2021 - 22:10

Çeşme'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Çeşme Kaymakamlığı'nda tebriklerin kabulü ile başladı. Tebrikleri kabulün ardından, Çeşme Adliyesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne; Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran eşleri ile birlikte katıldı. Kortej yürüyüşü, okul bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü.

Kutlama törenine denizden de, Türk bayrakları ile donatılmış çok sayıda balıkçı teknesi ile gezi teknesi eşlik ederken, renkli görüntüler oluştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı tarafından yapıldı. Törende, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet koşusu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, Çeşme Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük ilgi ile izlendi. Küçük yaştaki çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin başarılı gösterisi takdirle karşılandı. Öğrencilerin sunduğu oratoryo ve oratoryo gösterisinin bitiminde çalınan 10. Yıl Marşı ise coşkuyu doruğa ulaştırdı. Kutlama törenine katılanlar coşkuyla marşa eşlik etti.

Cumhuriyet Bayramı resmi töreni, resmi geçidin ardından sona erdi.

Aliağa'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümü, Aliağa’da da tören ve etkinliklerle kutlandı.

Her il ve ilçede olduğu gibi Aliağa ilçesinde de Cumhuriyet'in 98. yılı nedeniyle törenler vardı. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlama programı, Cumhuriyet alanındaki törenle devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Meydanda öğrenci gruplarının yerlerini almaları ile birlikte Kaymakam Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun alanda halkı selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ve Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından 29 Ekim Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencileri tarafından organize edilen gösteriler büyük beğeni topladı. Öğrencilerin “Cumhuriyet Korosu”, ortaokul öğrencisi Özcan Ay'ın “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiiri ve halk oyunları gösterisi ile devam eden program, Engelsiz Mehteran Takımının mini konseri ve Aliağa Belediye Bandosu eşliğinde yapılan tören geçişiyle son buldu. Programın ardından Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) ile Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü (ALMOB) tarafından organize edilen gösteriler de programa renk kattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.