Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Çav bella’ davasından beraat etmişti: Beraatın gerekçeli kararı ortaya çıktı

‘Çav bella’ davasından beraat etmişti: Beraatın gerekçeli kararı ortaya çıktı

İzmir’de geçtiğimiz aylarda bazı camilerin hoparlörlerinden “çav bella” çalınmasının ardından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 10 Aralık tarihinde görülen duruşmada beraat etmişti. Duruşmadan üç hafta sonra Özdemir’in beraatinin gerekçeli kararı ortaya çıktı. Mahkeme kararında, sanığın kamu barışını bozan veya bozmaya elverişli herhangi bir somut olgunun meydana gelmediği için sanığın beraatine karar verildiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2020 - 17:08

EGEPOSTASI- Mayıs ayında İzmir’de bazı cami hoparlörlerinden “çav bella” çalınmasının ardından görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, hakkında paylaşımı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, sevk edildiği 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nce 'halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan tutuklanmıştı. Özdemir, 9 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

7 aylık yargılamanın ardından bugün son kez hakim karşısına çıkan Özdemir hakkında mahkeme, beraat kararı vermişti.

Beraatten yaklaşık üç hafta sonra mahkemenin gerekçeli kararının ayrıntıları ortaya çıktı.

Kararda,  kamu barışını bozan veya bozmaya elverişli herhangi bir somut olgunun meydana gelmediği için sanığın beraatine karar verildiği belirtildi.

Kararda ilgili bölüm ile ilgili şu ifadelere yer verildi; “Sanığın, merkezi ezan sistemine girmediği, yayınların sanık tarafından videoya çekilmediği, internete sanık tarafından servis edilmediği, sanığın halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmediği, yaptığı paylaşımlarının kamu güvenliği açısından açık, yakın ve ciddi bir tehlikeyi somut olarak ortaya çıkarmadığı, şiddet çağrısı ya da tavsiyesi niteliğinde bir anlatımı olmadığı, toplum kesimleri arasında oluşmuş ve ortaya çıkan bir infial, herhangi bir taşkınlık saptanmadığı ve kamu barışını bozan herhangi bir somut olgunun meydana gelmediği,

Dini değerleri aşağıladığına dait her türlü şüpheden uzak, kesin, somut, yansız, tarafsız ve vicdani kanaat hasıl edici delil bulunmadığı, sanığa ve eyline karşı toplum kesimleri arasında oluşmuş ve ortaya çıkan infial, herhangi bir taşkınlık olmadığı, kamu barışını bozan veya bozmaya elverişli herhangi bir somur ldunun meydana gelmediği, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olmadığı anlaşılmakla yasal unsurları oluşmayan müsnet suçtan sanığın beraatine karar vermek gerekmiş, yargılamada amacın mutlak geçerlilik değil mıtak gerçekliğe olabildiğince yaklaşmak umudu ile maddi gerçeklik olduğu da bilinertek başkaca araştırma yapılmasının davanın esasına etki etmeyeceği gibi usul ekonomisine de uygun düşmeyeceği anlaşılmış...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.