Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Çav bella’ davasında karar: Özdemir beraat etti

‘Çav bella’ davasında karar: Özdemir beraat etti

İzmir’de camilerden Çav Bella şarkısının çalındığı görüntüleri paylaştığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Banu Özdemir bugün karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti Özdemir'in beraatine karar verdi.

  • Ege Postası
  • 10.12.2020 - 16:28

EGEPOSTASI-AA- İzmir'de geçtiğimiz Mayıs ayında merkezi sistemin frekansına müdahale edilerek bazı camilerden Çav Bella marşı çalınmış ve olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 

Çav Bella şarkısının çalındığını gösteren görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlanmış ve Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Daha sonra Özdemir 1 hafta tutukluluğun ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Özdemir, bugün İzmir 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü ve karar duruşmasına çıktı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren duruşmada mahkeme heyeti Özdemir'in beraatine karar verdi.

Duruşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu ve partililer Özdemir'i yalnız bırakmadı.

Banu Özdemir, savunmasında, asıl yargılanması gerekenlerin "provokatif haberler yapan" bazı internet siteleri, "bazı trol hesap sahipleri" ile cami hoparlöründen müzik yayını yapanlar olduğunu söyledi. 

Kuşadası'nda 2 yıl önce benzer bir olayın yaşandığını, bu konuda haberler yapıldığını, kendisine ceza verilmesi halinde Kuşadası'ndaki olayla ilgili paylaşımda bulunanların da zan altında kalacağını savunan Banu Özdemir, "Bu sürecin asıl mağduru benim. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu. 

Sanık avukatları mütalaayı kabul etmediklerini, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talebinde bulundu.

Hakimin sanığa son sözünü sorması üzerine Banu Özdemir, "Suçsuzum, ne bir suçum ne de suç işleme kastım var. Beraatimi talep ediyorum." dedi. 

Hakim, verdiği aranın ardından sanığın beraatine karar verdiğini bildirdi. 

"BURUK BİR SEVİNÇ YAŞADIK"

Dava sürecinde Banu Özdemir'i yalnız bırakmayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel karar sonrası sosyal medyadan, "Beraatin tablosudur. Çav Bella çalanları yakalayamayanlar, sosyal medyada paylaşım yapan Banu Özdemir’i yakaladılar, cezaevine attılar, yedi ay boyunca yargıladılar. Sonucu hakim “Beraat” diye açıklayınca buruk bir sevinç yaşadık. Hiç dava açılmayacak noktadan beraata ulaştık." açıklamasında bulundu.

 

SINDIR: ŞİMDİ SIRA SORUMLULARIN HESAPĞ VERMESİNDE

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise “Hiç kuşkumuz yoktu, #Adalet yerini buldu, Sevgili Banu Özdemir beraat etti...  Şimdi sıra; Çav bella şarkısını çalan, çaldıran, çalınmasından sorumlu olanların yargı önünde hesap vermesinde. Camilerimizden ezan ve sela dışında başka yayın duymak istemiyoruz...” dedi. 

BANU ÖZDEMİR: TEŞEKKÜRLER...

Karar sonrası Banu Özdemir ise sosyal medayadan "Teşekkürler..." metni paylaştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.