Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi İzmir’de ziyarete açıldı

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi İzmir’de ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ‘Gezgin Kültür Festivali’ kapsamında Türkiye turunu sürdüren ‘Çanakkale Mobil Müze Tırı’, İçişleri Bakan Yardımcımız Muhterem İnce ve Valimiz Yavuz Selim Köşger’in katıldığı programla İzmir’de ziyarete açıldı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2021 - 16:00

İlk seferberlik emrinden zaferin kazanıldığı güne uzanan süreçte Çanakkale Savaşları’nda yaşananları günümüze aktaran savaş materyalleri, videolar, savaş objeleri, döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgelerin sergilendiği tırda incelemelerde bulunan Bakan Yardımcımız İnce ve Valimiz Köşger, müze tır hakkında yetkililerden de bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcımız İnce, “Çanakkale Savaşları’nın yapıldığı alanları ve o dönemi gezici bir müze ile ayağımıza getiren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığını tebrik ediyorum. 81 ilimizi gezen bu tırdaki gözlemlerimiz sırasında oldukça duygulu anlar yaşadık. Geçmişimizi unutmayacağız ki; geleceğimizi teminat altına alalım. Gençlerimizi, çocuklarımızı tarihimizle buluşturalım. Bu anlamda yapılan çok güzel bir proje. Vesile olanlara tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Mobil Müze Tırı; 30 Mart Salı ve 31 Mart Çarşamba günleri Konak Meydanı’nda, 1 Nisan Perşembe günü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda, 2 Nisan Cuma günü Karşıyaka Anayasa Meydanı’nda, 5 Nisan Pazartesi günü Karabağlar Limontepe Semiha Hasansaray İlkokulu bahçesi, 6 Nisan Salı Bayraklı Sevgi Yolu başlangıcında ve 7 Nisan Çarşamba günü Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda ziyaretçilere açık olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.