Dolar 32,6188
%0.44
Euro 34,7266
%-0.02
Altın 2.514,770
%1.22
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den sağlık çalışanlarını ilgilendiren açıklama: Dikkat o tarihte bitiyor

Büyükşehir’den sağlık çalışanlarını ilgilendiren açıklama: Dikkat o tarihte bitiyor

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, sağlık çalışanlarına tanınan şehir içi toplu ulaşım süresi 30 Haziran’da sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için bu süre 5 Temmuz Pazartesi günü son bulacak.

  • Ege Postası
  • 03.07.2021 - 10:13

EGEPOSTASI- Pandemi nedeniyle geçen yıl Mart ayında, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle sağlık çalışanlarına toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hakkı tanınmıştı.

Bu hak 31 Aralık 2020'de sona erecekken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yeni bir kararla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Sağlık çalışanlarına tanınan bu hak 30 Haziran’da sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için bu tarih 5 Temmuz olarak güncellendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu duyuruda şu ifadeler kullanıldı;

“Sağlık çalışanlarına, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tanınan şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkının süresi 30 Haziran’da dolmuştur.

5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren sağlık çalışanları da toplu ulaşım araçlarımızdan ücretli yararlanabilecektir.

Mağduriyet yaşanmaması için önlem alınmasını rica ederiz.”

“YIL SONUNA KADAR DEVAM ETMELİ”

Öte yandan konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarının ücretsiz ve indirimli ulaşımı yıl sonuna kadar istediklerini belirtti ve “​Sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaşım hakkının yıl sonuna kadar devam etmesini, sonraki süreçte de öğretmenlerimize verilen indirimli ulaşım hakkının Sağlık Çalışanlarımıza verilmesi için yasal düzenleme istiyoruz. Öncelikle bu güne dek sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaşım hakkı veren İstanbul,  Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyük şehir belediye başkanlarımıza ve karar mercii olan belediye meclis üyelerimize, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Pandemi süreci henüz bitmedi. Aşılama hizmetleri Hastanelerimizde, Aile Sağlığı Merkezlerimizde, İlçe Sağlık Müdürlüklerimizde hızla devam ediyor. Ve mobil sağlık ekiplerimiz de, sokak, sokak gezerek aşılama hizmetleri tüm hızıyla devam ettiriyorlar.Sağlık Çalışanlarımız adına 2020 yılı mart ayından bu yana devam eden pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımıza tanınan ücretsiz ulaşım hakkının 2021 yılı ayı sonuna kadar devam etmesini, sonraki süreçte öğretmen arkadaşlarımıza verilen indirimli ulaşım hakkının sağlık çalışanlarımıza da verilmesi talep ediyoruz.

Bilindiği gibi, son yıllardaki maaşlarda yaşanan ekonomik kayıp, yüzde 3’lük, yüzde 4’lük maaş artışları Sağlık Çalışanlarımızı zor durumda bırakmıştır. Sağlık Çalışanları, yeni göreve başlayan bir hemşirenin neredeyse asgari ücret aldığı bir dönemi yaşıyor. Maalesef. Alım gücü olarak baktığımızda, 2002 yılı maaşlarıyla bile kıyaslasak bu gün bir hemşire arkadaşımızın maaşının yaklaşık 9 bin lira olması gerekirken 5 bin lira seviyelerinde olması üzücü ve düşündürücüdür. Pek çok kurum ve kuruluşta çalışan işçilerimizin maaşları bir hemşire arkadaşımızın maaşından 1500-2000 lira fazla olması, sağlık çalışanlarımızın ekonomik olarak ne kadar geride kaldığının göstergesidir. Belediyelerimizden Sağlık Çalışanlarımıza katkı bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanlarımıza tanıdığı ücretsiz ulaşım hakkını 31 Aralık 2021 tarihinden sehven yapılmış diyerek, 30 haziran 2021 tarihine çekmesi sağlık çalışanlarımıza hayal kırıklığına uğratmıştır. Düzeltilmesi talebimizdir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.