Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Dışişleri Bakanlığı’nın daha önce görevlendirmelerini yaptığı bazı büyükelçilerin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Lefkoşa Büyükelçiliği’ne eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ataması da resmileşti.

  • Ege Postası
  • 31.10.2022 - 13:44

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile beş dış temsilcilikteki büyükelçiler merkeze alındı ve yerlerine yenileri atandı.

Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Kaan Esener, Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Basat Öztürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Sadık Arslan ve Kosova Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Çağrı Sakar, merkeze alındı.

Nurdan Bayraktar Golder Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi, Zeki Levent Gümrükçü Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi, Metin Feyzioğlu Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi, Güven Begeç Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi ve Sabri Tunç Angılı Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi olarak atandı.

Avrupa Birliği Başkanlığı’nda açık bulunan üç görev ataması da yapıldı. Buna göre; Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Elif Kurşunlu, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür Yardımcılığı’na Serdar Öztürk ve Avrupa Birliği İle İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na Murat Şen atandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.