Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Burdur’da korkutan gelişme! Evler boşaltıldı, yangın Antalya’ya ilerliyor

Burdur’da korkutan gelişme! Evler boşaltıldı, yangın Antalya’ya ilerliyor

Burdur'un Bucak ilçesinde yangının akşam saatlerinde kontrol altına alınamaması sonucu 53 ev boşaltıldı. Öte yandan rüzgarın da etkisiyle alevlerin Antalya'ya ilerlediği belirtildi. Manavgat'ta bugün yeniden başlayan yangın da devam ettiği ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2021 - 21:54

Çobanpınarı köyü Sarıdere Mahallesi’nde öğleden sonra başlayan orman yangını etkisini devam ettiriyor. Yangına karadan çok sayıda ekip ile havadan 7 helikopter ve 3 uçak geç saatlere kadar müdahale etti.

53 EV BOŞALTILDI

Havanın kararması ile yangını söndüren helikopterler çalışmasını sonlandırdı. Çobanpınarı dağlık kesimde devam eden yangına, gece görüşlü helikopterin müdahalede bulunacağını öğrenildi. Gece yangının büyüme ihtimaline karşı Çobanpınarı Mahallesinde 53 ev boşaltıldı.

“YANGIN GELİNCE BİR ŞEY YAPAMADIK”

Yangında evi yanan Burak Avcı, “Yangın yukarıdan başladı, millet evinden dışarı çıktı, toplandı. Ekipler 15-20 dakika içinde buraya geldi, ama ev yandı. Ev yandı hiçbir şey kalmadı göründüğü gibi. Yangında buradaydım biz bir şeyler yapmaya çalıştık ama yangın gelince bir şey yapamadık. Su saldık etrafa ama etkili olmadı” dedi.

ANTALYA’YA ULAŞMA RİSKİ VAR

Yangının sabaha kadar Karacaören Barajı üzerinden Antalya girişinde Kovanlık köyüne gideceği öngörülürken, yangının bir ucunun da Burdur kent merkezine ulaşma riski bulunuyor.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Kocaaliler Beldesi Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, beldeye bağlı Karşıyaka, Gökalan mahalleleri ve Çınar mevkisindeki evlerde oturan vatandaşların, yangın nedeniyle bölgeden tahliye edildiğini aktardı. Diğer yandan Antalya-Isparta Karayolu, Antalya yönünden Kuzey Çevre Köprülü Kavşağından, Isparta yönünden ise Ağlasun Kavşağından çift yönlü trafiğe kapatıldı.

3 YANGIN DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de 3 orman yangını devam ediyor. Bu yangınlardan birisi Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde devam ederken, diğerleri ise Burdur'un Bucak ve Antalya'nın Manavgat ilçelerinde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.