Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Botox ile doğal bir görünüm yakalamak hayal değil

Botox ile doğal bir görünüm yakalamak hayal değil

Botox İstanbul ve ülkemizin diğer şehirlerinde son yılların en etkili ameliyatsız güzellik yöntemlerinden biri olarak sıklıkla tercih ediliyor. Bununla birlikte botox uygulamalarının konunun uzmanı olan kişiler tarafından uygulanması gerekiyor. Doğru ellerde ve doğru kişilere uygulandığında yaşlanma sürecini geliştiren en önemli uygulamalardan biri olan botoks aksi durumda kötü sonuçların alınması ile sonuçlanabiliyor.

  • Ege Postası
  • 19.10.2020 - 14:58

Botox İstanbul ve ülkemizin diğer şehirlerinde son yılların en etkili ameliyatsız güzellik yöntemlerinden biri olarak sıklıkla tercih ediliyor. Bununla birlikte botox uygulamalarının konunun uzmanı olan kişiler tarafından uygulanması gerekiyor. Doğru ellerde ve doğru kişilere uygulandığında yaşlanma sürecini geliştiren en önemli uygulamalardan biri olan botoks aksi durumda kötü sonuçların alınması ile sonuçlanabiliyor.

Kırışık tedavileri içerisinde en sık uygulanan yöntem olan botox çoğunlukla ileri yaşların, stresin ya da yaşam şeklinin neden olduğu erken yaşlanma etkilerinin giderilmesi için tercih ediliyor. Botox yöntemi enjeksiyon disiplini ile uygulanmakta olup genellikle alın bölgesinde, iki kaş arasında, göz çevresindeki çizgilerde ve ağız çevresindeki çizgilerde kullanılıyor. Clostridium Botulinum olarak adlandırılan bakteriden elde edilen botoks yüz kırışıklıklarının yanı sıra aşırı terleme tedavisinde de kullanılabiliyor.

Botox Hangi Bölgelere Uygulanabilir'

Botox; alın, kaşların arası, göz çevresi gibi bölgelerin dışında güldüğü zaman diş etleri görünmekte olan kişilerin diş eti görünümünün azaltılması için üst dudakla burnun bileşim yerlerine uygulanabiliyor. Diş gıcırdatma ya da aşırı derece diş sıkma konusunda rahatsızlık yaşayan kişilerde de üst ve alt çenenin birleştiği yerlere yakın olan kasların kasılmasını azaltabilmek için maseter botoxu uygulaması yapılabiliyor. Bu şekilde söz konusu kişinin dişlerini sıkması buna bağlı olarak da diş kökü kayıpları ve gerilim baş ağrıları azaltılabiliyor. Botox aşırı terleme tedavilerinde koltuk altı, ayak tabanı ve avuç içi bölgelerinde kullanılabiliyor. Koltuk altı tedavileri lokal anestezi kremle yapılabilirken avuç içi ve ayak tabanı uygulamaları daha ağrılı olduğundan hafif bir sedasyon yapıldıktan sonra uygulanması tercih edilebiliyor. Tek seansla bir yıl etkisini gösteren bu uygulama koltuk altına yapıldığında söz konusu bölgedeki gevşemelere karşı da faydasının olduğu biliniyor.

Botox uygulaması genellikle 10 - 15 dakikalık bir sürede tamamlanmakta olup uygulamadan yaklaşık 48 saat sonra etkisini göstermeye başlıyor. Son halini alması ise 10 gün kadar sürüyor. Üst yüz ve boyun botox uygulamaları, botoxun yapıldığı kasın aktivitesine göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3 - 6 ay arası etkili oluyor. Terleme tedavilerinde kullanılan botoxun etkisi ise 8 - 16 ay aralığında gerçekleşiyor.

Nörolojik rahatsızlıkları ve ileri derecede alerjik rahatsızlığı olanların botox yaptırmak için kendilerini takip eden doktorların onayını almaları gerekiyor. Alerjik rahatsızlığı olanlarda önce deri testi yapılıp herhangi bir kabarıklık ya da kızarıklık görülmediği takdirde botox uygulamasının yapılması mümkün olabiliyor. Botox 18 yaş üzerinde olup ihtiyacı olduğunu düşünen herkese yapılabiliyor. Ancak uygulama dozu her yaş grubu için farklı oluyor.

Botox; hamile olmayan, bebeğini emzirme dönemini tamamlamış olan, botoxun başarılı olabileceği bir problemi olan, ciddi sağlık problemleri bulunmayan kadın ve erkek tüm hastalara uygulanabiliyor.  Botoxun başarısı sinir iletimini kesmesinden kaynaklanıyor. Salındığı noktalarda botox, sinir iletiminin kaslara ulaşmasını engelliyor. Bu etki sayesinde deri üzerinde şikayetlere yol açan yaşlanma belirtileri, iletim sonucunda yaşanan aşırı terleme ve kasların aşırı kasılmasına bağlı olarak meydana gelen migren ve kas ağrıları şeklindeki şikayetler de çözümlenmiş oluyor. Sinir iletiminin kaslara ve üst dokulara ulaşmasını kesintiye uğratan botox tedavisinin etkisi kalıcı olmayıp 6 ay süre ile sınırlı oluyor.

Botox uygulaması için cilt üzerinden cilt altına enjeksiyonlar ile giriliyor. Ardından hedeflenmekte olan noktaya ulaşılınca botox ilacı o noktaya azar miktarlarda bırakılıyor. Tedaviye başlanmadan önce hastanın çizgi, kırışıklık, terleme ve migren ile ilgili olan şikayetlerinin detaylı bir şekilde anlaşılması gerekiyor. Söz konusu olan problemlerin tipine ve derinliğine en uygun olacak botox ilacı belirleniyor. Tedavinin içeriğini uygulama yapılacak olan alanların sayısı ve genişliği gibi kriterler de etkiliyor. Uygulama alanlarına lokal anestezi sürülerek uygulama başlatılıyor. Etki eden lokal anestezi kreminin fazlası cilt üzerinden temizleniyor ve iğnenin batım yapması için kuru ve temiz bir cilt elde ediliyor.

Botox işleminin tamamlanmasını ardından uygulama alanlarına bazı medikal kremler sürülüp soğuk uygulaması yapılıyor. Bu sayede, botox işleminden sonra kızarıklıkların yatıştırılması, oluşabilecek hafif şişliklerin önlenmesi, iğnenin batımı ile oluşabilecek olan  noktasal kanların cilt üzerinden temizlenip durdurulması hedefleniyor.

Op.Dr.Evren İşçi Kliniği Farklı Estetik Çözümler İle Yanınızda

Son dönemlerde platelet rich plazma anlamına gelen PRP İstanbul ve Türkiye’nin geri kalanında büyük ilgi gören uygulamaların başında geliyor. PRP uygulamasında kişinin vücudundan küçük bir miktarda kan alınıyor. Uygulanan özel işlemi ile plazma ayrıştırılıyor ve kişinin vücuduna geri veriliyor. Elde edilen plazma “platelet” adı verilen hücreler açısından oldukça zengin olup vücuttaki temek görevinin kanın pıhtılaşmasını sağlaması olduğu biliniyor. İçerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yaraların iyileşmesinde önemli bir rol oynuyorlar. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği ile medikal estetik uygulamaları kapsamında  iletişime geçerek siz de PRP ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için: https://drevrenisci.com/

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.