Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin elindeki güllerin sırrı!

Bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin elindeki güllerin sırrı!

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının Suriye uyruklu faili Ahlam Albashir’in olaydan sonra yakalandığı evin, Albashir’in il dışına kaçmasına yardım etmekle görevlendirilen Ahmet Jarkas’ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Albashir’le birlikte Jarkas kardeşlerin annesinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2022 - 15:19

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmeye göre; İstiklal Caddesi'nde pazar günü düzenlenen bombalı saldırının faili olan PKK/YPG silahlı terör örgütü üyesi Suriye uyruklu Ahlam Albashir, saldırının ardından bir taksiyle önce Esenler’de kaldığı atölyeye, ardından da Ahmet Jarkas’ın yardımıyla Küçükçekmece’ye gitti. Albashir, İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şubesi Müdürlüğü ekiplerince Küçükçekmece’de kaldığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.

Albashir’ın emniyetteki işlemleri devam ederken kaçış planı, kaldığı adresler ve ona yardım edenlerle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Alınan son bilgilere göre; Albashir, bombalı saldırıyı düzenledikten sonra, 4 ay önce Türkiye’ye birlikte giriş yaptığı Bilal Hassan’ı aradı. Ancak Hassan, Albashir’e, kendisiyle ilgilenemeyeceğini, başının çaresine bakması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Albashir, ticari bir taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti. Buradaki eşyalarını alan Albashir, daha sonra, kendisini il dışına kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkas'la birlikte Küçükçekmece’ye geçti. Jarkas, Albashir’i, annesinin kaldığı eve götürdü. Albashir, TEM ekiplerinin yaptığı operasyonla Ahmet Jarkas’ın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashir’le birlikte, Jarkas’ın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.

SALDIRGANIN ELİNDEKİ GÜLLERİN SIRRI

Ahlam Albashir’in, emniyette verdiği ifadede, olay günü elinde bulunan gülleri, yanına yaklaşan ısrarlı bir gül satıcısından, daha fazla dikkat çekmemek için satın aldığını söylediği bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.