Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bombacının kocası! İşte firardaki terörist!

Bombacının kocası! İşte firardaki terörist!

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı sonrası yapılan çalışmalarda olayın detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bombalı saldırıyla bağlantısı olduğu iddia edilen firari Bilal Hassan'ı Edirne'de karşılayan ve yurt dışına kaçmasını sağlayan Hüseyin Güneş'in de Edirne'de yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi. Öte yandan soruşturma kapsamında firari olan Bilal Hassan'ın da fotoğrafı basına yansıdı

  • Ege Postası
  • 18.11.2022 - 15:31

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü 16.13’te meydana gelen bombalı terör saldırısı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, firari terörist Bilal Hassan'ı yurt dışına kaçırmak üzere Edirne'de karşılayan Hüseyin Güneş de polis tarafından yakalandığı ve dün İstanbul Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hüseyin Güneş'in kimliğine ise Bilal Hassan'ı Edirne'ye kaçıran Ammar Jarkas'ın ifadesinden ulaşıldığı belirtildi.

(Ammar Jarkas firari Bilal Hassan'ı Edirne'ye götürdü)

TERÖRİSTLERİ YURT DIŞINA ÇIKARMA TALİMATI KOBANİ'DEN 

Kardeşi Ahmet Jarkas'la birlikte saldırının failleri Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ı kaçırmakla görevlendirilen Ammar Jarkas, şüphelileri il dışına götürme talimatını Kobani'deki teröristlerden Halil Mence'den aldığını belirtti. Jarkas, ifadesinde şunları söyledi:

"Olay günü 12.00'de beni arayıp 'Bir kadın bir erkek alınacak' dedi. Ben Halil Mence'nin söylediği gibi Bağcılar'a gidip beklemeye başladım. Fakat gelen giden olmadı. Bunun üzerine Halil Mence'yi arayıp şahısların orada olmadığını söyledim. Bana dönüş yapacağını söyledi. Saat 16.00'ya kadar oyaladı. Sonra saat 16.15 gibi erkek bir şahıs geldi. Arabaya bindi ve eşyaları olduğunu onları alması gerektiğini söyledi. Birlikte kuru kahve satılan bir dükkâna gittik. Dükkândan büyük beyaz poşet ve bir bavul aldı. Bu eşyaları arabaya yükleyip Edirne'ye götürdüm. Yaklaşık 2 saat sürdü yol. Yolda sürekli telefonla ilgileniyordu. Adının ne olduğunu sordum, 'Bilal' dedi. Sonra Halil Mence bir konum attı. Orada Bilal'i, adının Hamza olduğunu bildiğim, fakat gerçek adı Hüseyin Güneş olan kişinin karşılayacağını söylediler. Bilal'i, Hüseyin Güneş'e bıraktım. Ben Edirne'ye giderken Halil Mence beni aradı. Bir kadının acilen alınması ve salı gününe kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Ben de kardeşime yönlendirdim. Sonra Edirne'den döndüğümde eve gittim ve evde Ahmet ve ailesi, annem, babam ve daha önce hiç görmediğim Ahlam Albashır'ı gördüm. Kardeşime 'Bu kim' diye sorduğumda Halil Mence'nin bahsettiği kadın olduğunu, kadının zor durumda kaldığını ve salı gününe kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Sonra da siz geldiniz." 

(Hüseyin Güneş, firari Bilal Hassan'ı, Edirne'de karşılamıştı)

Hüseyin Güneş'in de polis ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alınanlar arasında olduğu ve dün İstanbul Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

HACI ADLI TERÖRİSTLERE SAHTE EVLİLİK CÜZDANI HAZIRLADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını düzenleyen kadın terörist Ahlam Albashir ve firari Bilal Hassan'a "Evli Çift" görünümü vermek için Suriye'de 2021 yılında "Hacı" kod isimli örgüt yetkilisi tarafından evlilik cüzdanı hazırlatıldığı ortaya çıktı. İstanbul'a geldikten sonra dikkat çekmemek için "Evli Çift" gibi davranan Ahlam Albashir ve Bilal Hassan'ın parmak izleriyle hazırlanmış olan sahte evlilik cüzdanı bulundu.

Bombacı Ahlam Albashır ile sahte evlilik yaptığı söylenen firardaki Bilal Hassan

Bilal Hassan'ın isminin "Bilal El-Haj Mawas Bin Hasan" olarak yazıldığı sahte evrakta, Ahlam Albashir'in tam ismi de "Ahlam El-Bashir Bin Saleh" olarak yazılmış. Sahte evrakta Arapça olarak "Kişilerin kimlik bilgileri bu şekilde tanımlandı ve nikahları yapıldı. Nikah sözleşmeleri bu şekilde hazırlanmıştır" ifadelerine yer verildiği tercüme edildi.

(Ahmet Jarkas)

EMNİYET JARKAS KARDEŞLERİN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI 

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, firari şüpheli Bilal Hassan'ı kaçması için Edirne'ye götüren insan kaçakçısı Ammar Jarkas ve kardeşi Ahmet Jarkas kardeşlerin emniyette çekilen fotoğrafları ve videosunu da basınla paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.