Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boğaziçililer’den ‘Melih Bulu’ya şarkılı gönderme

Boğaziçililer’den ‘Melih Bulu’ya şarkılı gönderme

Melih Bulu'un gece yarısı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasını öğrenci ve öğretim üyeleri sevinçle karşıladı, şarkılar eşliğinde eğlendi. Boğaziçililer "Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil, bezirgan değil" şarkısı eşliğinde dans etti.

  • Ege Postası
  • 15.07.2021 - 14:48

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun ‘rektörlük’ görevine atanmasıyla başlayan protesto, “terörist” suçlamaları, ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalardan sonra biten süreci Boğaziçililer, şarkı ve türküler ile kutladı.

“YİNE KOL KOLA DURACAĞIZ”

Sosyal medyada da gündem olan görevden almanın ardından, Boğaziçililer seçim çağırısı yaptı, “Aylardır, yılladır karşı karşıya kaldığımız tahribatı da dayanışmamızla aşacağız! Üniversiteleri yeniden şekillendirmek, özgürleştirmek, yaşam mücadelemizi sürdürmek için yine kol kola duracağız” paylaşımında bulundu.

“BU DEVİRDE KİMSE SULTAN DEĞİL, HÜKÜMDAR DEĞİL”

Boğaziçi Üniversitesi önünde aylardır nöbet tutan ve üniversitelerine Melih Bulu’nun “kayyum” yöntemiyle atanmasına karşı çıkan akademisyenler “Padişah” şarkısı eşliğinde son kararı kutladı. Bir Boğaziçili de videoyu “Bugünkü nöbet böyle” notu ile paylaştı ve nazar boncuğu emojisi koymayı da ihmal etmedi. Padişah şarkısının sözlerinin bir kısmı ise şöyle:

Bu devirde kimse sultan değil
Hükümdar değil bezirgan değil
Bu kadar güvenme hiç kendine
Kimse şah değil padişah değil

(Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.