Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boğaziçi'nde memur öğrenciyi taciz etti

Boğaziçi'nde memur öğrenciyi taciz etti

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli memur H.K.A. isimli erkek, soyunma kabininde bir kadın öğrenciyi izlerken, daha önce taciz ettiği kadın tarafından yakalandı. İddiaya göre; şahsın cep telefonundan havuzda birçok kadını fotoğrafladığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2021 - 16:47

Cumhurtiyet'ten Bilal Çelik'in haberine göre,

Boğaziçi Üniveristesi'nde görevli memur olan H.K.A. isimli erkek, bir kadın öğrenciyi açık havuzun yanında bulunan soyunma kabininde izlerken yakalandı. Kabinde izlendiğini farkeden kadın, çığlık attı. Çığlığı duyan M.A., söz konusu kişinin daha önce havuzda kendisini taciz eden H.K.A. isimli memurun olduğunu farketti. 

HAVUZ BAŞINDAKİ KADINLARI FOTOĞRAFLAMIŞ

Kadınlar ile H.K.A. arasında başlayan tartışmanın ardından M.A., polisi aradı. Olay yerine polis yerine güvenlik görevlileri geldi. Kadınlar ve M.K.A. iki farklı araçla karakola götürüldü. İddiaya göre; "Cep telefonunu kontrol edin" talebinin ardından H.K.A.'nın telefonunda havuz başındaki birçok kadını fotoğrafladığı ortaya çıktı. 

Ortaköy polis karakoluna götürülen H.K.A. burada alınan ifadesinin ardından nöbetçi savcılığa gönderildi. H.K.A. isimli erkek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden 3 aylığına uzaklaştırılan H.K.A. hakkındaki soruşturma sürüyor.

"ADIM ATILMAYACAKTI"

Cumhuriyet'e konuşan kurtulan kadınlardan M.A., H.K.A.'nın kendisini, "Yanlışlıkla baktım" sözleriyle savunduğunu aktardı. 3 ay sonra bu şahsın okula dönebileceğinden endişe duyduğunu dile getiren M.A., "O gün arkadaşımız disiplinde tepkisini ortaya koymasaydı bu kişi hakkında herhangi bir adım atılacağını sanmıyorum" dedi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ SESSİZ

Konuya ilişkin Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk Müşaviri olan Mustafa Cem Anadolu'ya ulaştık. Anadolu, kendisinin konu hakkında herhangi bir açıklama yapma yetkisinin olmadığını belirterek sorularımızı yanıtsız bıraktı. Üniversiteden bilgi edinmeye çalıştığımızda ise, "açıklama yapılacak" yanıtını aldık. 11 Haziran'da yaşanan olayın üzerinden 7 gün geçmesine rağmen Boğaziçi Üniversitesi yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.