Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'daki yangın son anda kontrol altına alındı

Bodrum'daki yangın son anda kontrol altına alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çiftlik Köyü’nün Alazeytin mevkiinde başlayan orman yangını yaklaşık 8 kilometre ilerleyerek köyün bahçelerine kadar girdi. Korku dolu anların yaşanmasına neden olan yangın saat 17.30 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 6 hektar zeytinlik alan ile 12 hektarlık ormanlık arazinin zarar gördüğü belirtildi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2021 - 14:22

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çiftlik Köyü Alazeytin Mevkii'nde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını bölgede korku ve paniğe neden oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler Gökova'ya doğru ilerlerken yangına müdahale eden vatandaşlar ve köylüler alevlerin içinde kaldı ve can pazarı yaşandı.

YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Bodrum'un Çiftlik Köyü yakınlarındaki Alazeytin Mevkii'ndeki çam ormanlarında bugün öğle saatlerinde başlayan yangın yöre halkına kabus yaşattı. Yangına 6 helikopter üç uçak, 20 arazöz, 60 orman işçisi ile yaklaşık 100 vatandaş ve köylü müdahale etti.

Yaklaşık 16 hektarlık alanın zarar gördüğü yangında alevlerin Çiftlik Köy ve Gökova'ya doğru yayıldığı, bölgeye çok sayıda iş makinası, traktör ve su kamyonlarının yönlendirildiği belirtildi.

CAN PAZARI YAŞANDI, ALEVLERDEN KOŞARAK KAÇTILAR

Ormanlık alandan tarım arazilerine de sıçrayan yangına müdahale eden vatandaşlar bir ara alevlerin ortasında kaldı. Şiddetli rüzgarın aniden yön değiştirmesi ile alevlerin insanların ve araçların üzerine yönelmesi sırasında vatandaşlardan birçoğu koşarak kaçarken araçlar yanmaktan son anda kurtuldu. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, polis ve jandarma ekipleri Çiftlik köyü ve Alazeytin Mahallesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

RÜZGAR SIK SIK YÖN DEĞİŞTİRİYOR

Yangına müdahale eden Mustafa Çelik (45) şöyle konuştu; “Yangın ormanlık alanda birden başladı ve rüzgarla hızla yayıldı. Bölgede rüzgar çok sert ve sık sık yön değiştiriyor. Biraz önce alevlere müdahale ederken birden yanıbaşımızda alevleri gördük yanmaktan son anda kurtulduk”

Yangına müdahale eden vatandaşlardan 4 kişinin dumanlardan etkilendiği ve kısa süreli fenalık geçirdiği görüldü.

“YANGIN ÇİFTLİK KÖYÜ'NÜ GEÇSEYDİ, BURADAN GÖKOVA'YA VE MAZI'YA DOĞRU GİDERDİ”

Bodrumlu gönüllüler ile birlikte alevlere müdahale eden Muğla Barosu avukatlarından Azat Öztürk şunları söyledi:

* Bodrum ve Milas bölgesinde aynı anda birkaç noktada yangın çıktı, çünkü son iki haftanın en rüzgarlı günü bugündü. Uçak, helikopter ve arazözler ile vatandaşlar tam zamanında müdahale etti.

* Yangın Çiftlik Köyü'nü geçseydi, buradan Gökova'ya ve Mazı'ya doğru giderdi. Evlerin bahçelerine kadar giren yangını son anda söndürebildik. Bölgede halen şiddetli rüzgar var ve sık sık yön değiştirerek ekiplere zor anlar yaşatıyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Saat 17.30 sıralarında kontrol altına alınan yangının başlama nedeni ile ilgili olarak güvenlik güçleri soruşturma başlattı. Yangında ilk belirlemelere göre 6 hektar zeytinlik alan ile 12 hektarlık ormanlık arazinin zarar gördüğü belirtildi.

MİLAS’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık Köyü ile Gürçamlar Köyü arasındaki ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı.

Yangına Milas’ta konuşlu bulunan iki helikopter, 8 arazöz ve 40 orman işçisi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale etti.

Uçaklarında söndürmeye destek verdiği yangın kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

(Yaşar Anter/Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.