Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birçok ilde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi

Birçok ilde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi

Adana'da 27 sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Kudüs'te Mescid-i Aksa'daki silahsız sivillere saldırması ve Gazze'yi havadan vurmasını ABD Konsolosluğu önünde yaptıkları basın açıklaması ve araç konvoyuyla protesto etti. Öte yandan Türkiye'nin birçok ilinde de çok sayıda kişi İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıktı.

  • Ege Postası
  • 11.05.2021 - 00:00

İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet eden silahsız sivillere gerçekleştirdiği saldırının ardından bugün Gazze'yi savaş uçaklarıyla vurmasını protesto etmek isteyen Adana'daki 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yaklaşık 2 bin kişi, ABD Konsolosluğu önünde toplandı. Polis, eylemcilerin bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemli alırken, kalabalık sürekli olarak İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı. Kuran-ı Kerim tilavetinin Filistin'in Gazze şeridinden gelen bir kişi tarafın okunmasının ardından sivil toplum temsilcileri tek tek mikrofonu ellerine alarak İsrail'in saldırılarını lanetledi. Konuşmaların ardından alanı dolduran binlerce kişi, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Filistin'e destek için kentte tur attı. 

TOKAT'TA FİLİSTİN'E DESTEK KONVOYU

Tokat'ta, işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto amacıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından konvoy düzenlendi.

İsrail'in Doğu Kudüs'teki saldırılarına karşı Tokat'ta protesto gösterisi düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu ve vatandaşlar Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplandı. Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan grup, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. Kudüs'ün tüm Müslüman'ların ortak sorunu olduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği  Tokat Şube Başkanı Bekir Durupınar "Bundan sonra söz bitmiştir. Bu zalimlere anladığı dilden konuşma vaktidir. TBBM toplanmalıdır. İslam iş birliğ teşkilatının toplanması sağlanmalıdır. Ordumuz teyakkuz haline geçmesi gerekir. Ancak Allah için yola çıkanın yardımcısı Hazreti Allah'tır. Milyonlarca Kudüs gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölüncüye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücadelemiz başta Kudüs ve tüm İslam beldeleri kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana dek devam edecektir" dedi. 

Basın açıklamasının ardından  600 araçlık konvoy, kornolar ve bayraklar eşliğinde şehir merkezinde tur attı.

NİĞDE'DE KONVOYLU İSRAİL PROTESTOSU

Niğde'de çok sayıda sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sivillere saldırısını protesto etmek için konvoy düzenledi.

İsrail'in saldırısını protesto edip, Filistin halkına destek vermek isteyen sivil toplum kuruluşları, Niğde Adliye Sarayı önünde toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan kalabalık adına basın açıklamasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı Recep Nilüfer, "Bugün ilk kıblemiz olan Peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal altındadır. Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bize düşen tarih boyunca vahiy, tebliğin ve mücadelenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın İslam şehri olması için her türlü desteği vermektir" dedi. Konuşmaların ardından toplanan kalabalık, araçlarıyla şehir turu attı. Konvoya katılanlar, sürekli tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar attı.

 ŞIRNAK'TA İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

Şırnak'ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları düzenledikleri eylemle İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını protesto etti.

İsrail güvenlik güçlerinin işgal altındaki Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıları, Şırnak'ta protesto edildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde akşam saatlerinde Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan kalabalık, 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı, Filistinlilerin sesi olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Yılmayacağız, usanmayacağız. Orada, insanlığın haremine yapılan saldırıya karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız.  Bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz. Bakınız bir Filistinli çocuğun gözünden düşen bir damla bugün insanlığın bütünü için Nuh tufanı hükmündedir. Hepimizi kurtaracak Nuh'un gemisi ise İsrail'e karşı dirayet, Filistin'de, Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da adalet için mücadeledir. Bunun yolu da hükmü de bellidir, adı Filistin başkenti Kudüs, manevi zemini Mescid-i Aksa olan bağımsız ve özgür bir devlettir. Siyonizm'in bilindik illüzyonlarına aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin sığınağı söylemlerin tazyikine kapılmadan bu kutlu mücadele devam edeceğiz" dedi.

DHA 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.