Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili o ismin başkan olduğu dernekten flaş karar

AK Partili o ismin başkan olduğu dernekten flaş karar

AK Partili Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Mikail Bilici'nin başkanlığını üstlendiği Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bayraklı Şubesi, uzun yıllardır gerçekleşmesini bekledikleri ‘TOKİ vasıtasıyla ev sahibi olma’ sözünün yerine getirilmesi için 26 Mayıs Perşembe günü AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na doğru yürüyecek ve burada bir basın açıklaması yapacak.

  • Ege Postası
  • 23.05.2022 - 20:56

EGEPOSTASI - Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bayraklı Şubesi, hükümet tarafından TOKİ aracılığıyla konut sahibi olma konusunda kendilerine verilen vaatle ilgili harekete geçmeye hazırlanıyor.

TÜED Bayraklı Şubesi, Başkan Mikail Bilici önderliğinde 26 Mayıs Perşembe günü saat 10.30’da Bayraklı Sevgi Yolu’nda bulunan Atatürk heykeli önünde buluşarak, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na yürüyecek. Şube üyesi emekliler, il binasının önünde bir basın açıklaması yaparak kendilerine verilen ‘konut’ sözünün yerine getirilmesi için çağrıda bulunacak.

BAŞKAN BİLİCİ'DEN DERNEK ÜYELERİNE ÇAĞRI

Aynı zamanda AK Partili Bayraklı Belediye Meclis Üyesi olan Bilici, dernek üyelerine mesaj yoluyla yaptığı çağrıda "Hükümet tarafından TOKİ üzerinden verilen sözün tutulması sloganı ile yıllardan beri TOKİ beklentisi mağduriyetni yaşayan binlerce üyemiz ile 26.05.2022 Perşembe günü saat 10.30'da Bayraklı Sevgi Yolu'ndaki Atatürk heykelinde buluşup, iktidar partisi il baskanlığına yürüyüp, basın açıklaması yapılacaktır. Yeteri kadar kalabalık olmamız adına mesajı gören arkadaşlarımızın katılmaları önemle rica olunur" ifadelerini kullandı.

‘KONUT VAADİ’Nİ BÜYÜK İZMİR’DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

TÜED Bayraklı Şube Başkanı Mikail Bilici, geçtiğimiz ay Büyük İzmir TV’de konuk olduğu bir canlı yayında konut edinme konusunda kendilerine ilk sözün dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğini söylemişti. Bilici “2016 yılında bizim derneğimizin Ankara’da Genel Kurul’u oldu ve dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu kurula gelerek ‘Sizin üyelerinizden evi olmayanlar bize başvuruda bulunsunlar ve TOKİ aracılığıyla onları ev sahibi yapalım’ diyor. O söylemle birlikte Bayraklı’da üye sayımızda patlama oldu. İzmir’de TOKİ’nin konut üretiminde sıkıntı oluyor ama o müracaatın bir artışı oluyor. O müracaatlardan bir yıl sonra TOKİ emekliye bir hak tanıyor ve ‘TOKİ hangi ilde konut üretirse üretsin emeklinin yüzde 20 hakkı olacak’ diyor. Hatta emekliler için ev sahibi olması ‘Altın Proje’ olarak tanıtılıyor. Ama 5 yıl içerisinde biz ev sahibi olamadık. Bu sürenin getirdiği bir taşkınlık var. 5 yıl içinde hükümetle birçok ilde emeklilerle buluşmalar oldu. Ama İzmir’de biraz kısır kalındı. Ama İzmir’deki emeklilerin şanssızlığı daha fazla çünkü konut üretimi fazla değil” açıklamasını yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.