Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da zemini kayan binanın sakinleri tahliye ediliyor

Bayraklı'da zemini kayan binanın sakinleri tahliye ediliyor

Bayraklı'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan başvuru gereği ruhsatlı binada inceleme yapan Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, binanın yan yattığını tespit ederek, apartman sakinlerini tahliyeye başladı. Son günlerde meydana gelen depremlerle daha riskli hale gelen ve can güvenliği açısından sakınca taşıyan bina mühürlendi. Öte yandan tahliyesine karar verilen 22 daireli Çiğdem Apartmanı'nda oturanların çoğu evlerini tahliye ederken, kalan 4 dairede yaşayan ailelerin ise kiralık ev arayışı sürüyor. Bayraklı'da yan yatan apartman tahliye edildi

  • Ege Postası
  • 21.02.2020 - 10:34

Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahallesi Altınyol Caddesi üzerindeki 151 numaralı 'Çiğdem' adlı ruhsatlı 6 katlı apartmanın zemininde kayma olduğu şikayeti üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Binanın can ve mal güvenliği açısından tehlike altında bulunduğu tespit edildi. Konuyla ilgili rapor, Bayraklı Belediyesi'ne gönderilerek binanın tahliye edilmesi istendi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün talebinin ardından harekete geçen Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ise 22 daireli apartmanın sakinlerine geçtiğimiz günlerde tebligat gönderdi. Ekipler dün de 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39. maddesine göre tehlikeli yapıda tahliye işlemlerine başladı. Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik ekibi ve Zabıta görevlileri eşliğinde gerçekleşen işlemde 18 daire boşaltıldı. Kalan 4 dairede yaşayan ailelerin ise kiralık ev arayışı sürüyor.

Binada oturmaya devam eden yönetici, evli ve 2 çocuk babası Ali Gökçe (68), "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yazı geldi. Bunun üzerine bina tahliye edilmeye başlandı. Ev bulamadığım için ben hala tahliye edemedim Ev bulunca ben de tahliye edeceğim" dedi. Apartmanda hala oturmayı sürdüren nakliye işiyle uğraşan, evli ve 1 çocuk babası Enver Ünlü (45) de, "Belediye bize tahliye tebligatı gönderdi. Yukardan 86 santimetre eğit olduğu söylendi. 'Boşaltın' dediler. Binada oturanların çoğu tahliye etti. Ben de boşaltacağım. Bunun yanı sıra bina 1974 yılında yapılmış. O tarihlerden beri eğikliği varmış" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.