Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baykalmış: Kurban bağışlarının bereketini bir yıla yayıyoruz

Baykalmış: Kurban bağışlarının bereketini bir yıla yayıyoruz

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, “Kurban bağışları ile ilgili konserve işlemleriyle kurban bağışlarının bereketini bir yıla yayıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2022 - 12:02

Kurban Bayramı yaklaşırken Kızılay İzmir Şubesi de bu alandaki çalışmalarına hız verdi. Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, bu yıl Kızılay’ın tüm Türkiye’de 50 bin kurbanlık bağışı aldığını ifade ederek, “Etin son tüketim tarihi konusunda dikkat edilmesi gereken bir gıdadır. Biz bu nedenle kurban bağışlarını Et ve Balık Kurumu’nun entegre tesislerinde işliyoruz. 800 gramlık konserveler halinde muhafaza ediyoruz. Böylelikle kurban bağışlarının bereketini bir yıla yayıyoruz” diye konuştu.

Türk Kızılay’ının bu çalışmasının rol model bir çalışma olduğunun altını çizen Baykalmış, “Kurban payları Kızılay’ın 550 şubesinde bu paylar dağıtılıyor. İzmir’de de Ödemiş’ten Beydağ’a kadar, köylere varana kadar her yere ulaşabilecek bir çalışma şemamız var. 800 gramlık bu konserveler yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Bugün halihazırda her gün 100 aileye ulaşıyoruz. Gönüllülerimiz ve personellerimizle belirli bir planlamamız var. İnsanların kapılarına kadar giderek ihtiyaçlarını teslim ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Baykalmış, etlerin korunabilmesi sayesinde Kızılay’ın daha uzun sürede daha fazla ihtiyaç sahibine et ulaştırdığını kaydederek, “Geçen yılın kurban bağışlarını hala dağıtıyoruz. Örneğin bu Ramazan Bayramında binlerce vatandaşa et-kavurma sofraları kurarak onlara bu paylaşma duygusunu hissettirdik. İnsanlar bu dini vecibeyi yerine getirdikten sonra biraz bolluk oluyor. Biz de Kızılay olarak bu bolluğu ihtiyaç sahiplerine yansıtarak ve toplumda hep olması gereken dayanışma duygusunu da yaşatarak çalışıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.