Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay’dan AK Partili Nasır’a TOKİ yanıtı: Eğer isterse başka yerler önerebilirim

Başkan Tugay’dan AK Partili Nasır’a TOKİ yanıtı: Eğer isterse başka yerler önerebilirim

Geçtiğimiz günlerde ise TOKİ’nin Mavişehir’de yaklaşık 120 milyon TL’ye sattığı “rekreasyon alanı” ile “açık spor alanı” imarlı iki arsadan “açık spor alanı” imarlı alanın iptal kararına ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın “vebali ihaleye karşı çıkan belediye başkanlarının üzerindedir” sözlerine Karşıyaka Belediye Başkanı Necip Nasır’dan cevap gecikmedi. Başkan Tugay, “TOKİ, başka alternatifleri var. Eğer Necip Nasır vekilimiz isterse kendisine bu konuda önerilerde de bulunabiliriz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 12.10.2020 - 09:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- TOKİ, geçtiğimiz aylarda Mavişehir’de bulunan ve bir bölümü denizin içerisinde olan rekreasyon alanı olması gereken araziyi ihale yoluyla özel şahıslara satmıştı. Satışın ardından Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok STK ve oda satışa tepki göstermiş ve TOKİ’den geri adım atmasını istemişti.  

Geçtiğimiz günlerde ise TOKİ’nin Mavişehir’de yaklaşık 120 milyon TL’ye sattığı “rekreasyon alanı “ ile “açık spor alanı” imarlı iki arsadan “açık spor alanı” imarlı alanla ilgili iptal kararı alınmıştı. Kararın ardından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, TOKİ’nin söz konusu alanın satışından elde edilecek gelirle dar gelirli vatandaşlara konut inşa edeceğini söylemiş ve “Bunun vebali ihaleye karşı çıkan belediye başkanlarının üzerindedir” demişti.

Mavişehir’deki arazinin satışına en çok karşı çıkan kişilerden biri olan ve Ekim ayı meclisinde de arazi için kamulaştırma kararı çıkaran Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan, AK Partili Nasır’ın sözlerine cevap gecikmedi. Başkan Tugay, “TOKİ bir kamu kurumu. İlla ki Mavişehir’deki yeşil alanı satmak zorunda değil. Başka alternatifleri var. Eğer Necip Nasır vekilimiz isterse kendisine bu konuda önerilerde de bulunabiliriz” dedi.

“TEK YOL MAVİŞEHİR’DEKİ ARAZİ DEĞİL”

TOKİ’nin elindeki tek arazinin yeşil alan olarak geçen Mavişehir’deki arazi olmadığını belirten Başkan Tugay, “TOKİ’nin kendi elinde şu anda satabileceği başka yerler olduğunu düşünüyorum. İlla ki Mavişehir’deki yeşil alanı satmak zorunda değildir diye düşünüyorum. Eğer isterse yeni konut projeleri için yeni alanlar üretebileceğini düşünüyorum. Sonuçta TOKİ bir kamu kurumu. İlla ki Mavişehir’deki yeşil alanı satmak zorunda değil. Başka alternatifleri var. Eğer Necip Nasır vekilimiz isterse kendisine bu konuda önerilerde de bulunabiliriz. Ama TOKİ’nin kaynak için tek yolunun Mavişehir’deki alan olmadığını düşünüyorum. TOKİ Başka yerlerde de satış yapıp oralardan da o 120 milyar liralık geliri elde edebilir. TOKİ’nin elinde çok fazla sayıda arazi var. Yeni projeler ya da arsalar üretebilir. Buralardan gelir elde edebilir. Tek yol Mavişehir değil” diye konuştu. 

“O BÖLGE ÖZEL MÜLK OLMAYACAK”

Ekim ayı meclisinde araziyle ilgili kamulaştırma kararı alınmış ve bu şekilde bir nevi alanda yapılacak imar işlemlerine set koyulmuştu. Başkan Tugay konuya ilişkin, “Ekim ayı meclisinde Mavişehir’deki araziyi kamulaştırma kararı almıştık. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde orayı kamulaştıracağız. O süreç devam ediyor. Süreç şöyle işliyor; öncelikle bir bedel tespiti yapılıyor. Şu anki sahibiyle masa başına oturulup bir fiyatta uzlaşılıp o fiyat üzerinden kamulaştırılacak. O bölge özel mülkiyet olmayacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.