Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer ormanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatıp, İzmirlileri uyardı

Başkan Soyer ormanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatıp, İzmirlileri uyardı

Türkiye'nin birçok kentinde orman yangınlarıyla mücadele sürerken, İzmir'de teyakkuza geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde Valilik tarafından ormanlara girişlerin yasaklandığını hatırlatırken, İzmirlilere uyarıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 19:36

EGEPOSTASI- Türkiye, Antalya Manavgat, Muğla Marmaris, Adana Kozan, Osmaniye ve Mersin'de çıkan ve halen devam eden orman yangınlarına kahroluyor.

Türkiye'nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınları İzmir'deki ekipleri alarma geçirdi.

İzmir'de 2 hafta önce Valilik kararıyla olası yangınların önüne geçmek amacıyla ormanlara girişler 30 Ekim tarihine kadar geçici bir süreyle yasaklanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından ormanlara giriş çıkışların yasaklandığını hatırlatırken, Soyer yaptığı paylaşımda, "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Başkan Soyer yine sosyal medya hesabından "Manavgat'ta süren yangını büyük bir endişeyle izlerken şimdi de Marmaris'ten orman yangını haberleri geldi. Şehrinde büyük orman yangınları yaşamış bir İzmirli olarak bu haberlere daha çok üzülüyorum. İki itfaiye aracımız da destek için Marmaris'e gidiyor." dedi.

Soyer ilerleyen saatlerde yeni paylaşım yaparak, ekiplerin yangın bölgelerine ulaştığını ve çalışmalara başladığını bildirdi. Soyer, "İtfaiye ekiplerimiz Antalya ve Muğla'ya ulaşarak yangın söndürme çalışmalarına başladı. Ormanlarımızı birlikte kurtaracağız." dedi.

BALIKESİR'DE DE ORMANA GİRMEK YASAKLANDI

Ayrıca Balıkesir Valiliği'nden de benzer bir açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında mesire yerleriyle tabiat parklarının dışında ormanlara girilemeyeceğini duyurdu. Yasağın 31 Ekim Pazar gününe kadar süreceğini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.