Dolar 32,5827
%0.21
Euro 34,8212
%0.45
Altın 2.411,710
%-0.87
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer o eleştirilere yanıt verdi: Kimseyi hizmetten yoksun bırakmam

Başkan Soyer o eleştirilere yanıt verdi: Kimseyi hizmetten yoksun bırakmam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine yönelik gelen mülteci eleştirilerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Başkan Soyer, "Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 28.07.2021 - 19:05

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon kanalında, son dönemde Türkiye’nin gündemine oturan mülteci konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Soyer, “İzmir’de 150 bin civarında göçmen var. Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk. Gündelik hayatlarını kolaylaştırmak için. Onların adalet arayışları, sosyal hayata entegrasyonları ne varsa bunlarla ilgileniyor. Bir biçimde hayatı içindeler ve beraber yaşıyoruz. Dolayısıyla bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Soyer’in bu sözleri bazı kesimlerce eleştirilirken Soyer, sosyal medya hesabından eleştirilere yanıt verdi.

Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gündemdeki konuya yönelik şahsıma eleştirilerin geldiğini görüyorum. Açık sınır politikası ile ülke sınırlarımız yok sayılıyor ve milyonlarca insan sınırlarımızdan giriyor. Benim görevim ise İzmir'de toplumsal barışı korumak ve her insana eşit hizmet vermeye devam etmektir.

Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden önce uygulanan yanlış politikalara değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.