Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer depremzedelere seslendi: Akla gelmeyen çok fazla detay var

Başkan Soyer depremzedelere seslendi: Akla gelmeyen çok fazla detay var

İzmir büyükşehir Belediye Başkanı depremzedelere seslendi. Çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Soyer, vatandaşların A'dan Z’ye her ihtiyacının karşılanması ve çadır kentlerde kalanların yaşam kalitesini yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Sokakta hayatın zor olduğunu ifade eden Soyer, “Dışarıda hayat dediğimizde akla gelmeyen çok fazla detay var. Ama bütün bunları hazırlıyoruz. Hiç endişe etmesinler” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2020 - 11:45

EGEPOSTASI- İzmir geçtiğimiz gün 6.9 şiddetinde depremle sarsıldı. Merkez üssü Seferihisar olarka açıklanan depremden en çok etkilenen bölge ise bayraklı oldu. İlçede 5 bina yıkılırken 17 bina ağır hasar gördü.

Depremin hemen ardından İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri alarm butonuna bastı.

Arama kurtarma çalışmaları 44. saatini tamamlarken enkazlardan şu ana kadar 51 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Toplam yaralı sayısı 896 ise oldu.

Depremde binlerce vatandaş da ya evleri hasar gördüğü için ya da hasar görme riski olduğu için iki gündür sokakta sabahlıyorlar. Belediyeler sokakta kalan vatandaşlar için çadır kentler inşa ederken gönüllü birçok kurum ve kuruluş vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

İzmir Belediye Başkanı Tunç soyer, bu sabah bir açıklama yapara vatandaşların A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Soyer yaptığı açıklamada havaların giderek soğumaya başladığını da ifade ederek, “Dün gece ısı biraz düşmüştü. Dışarıda çok sayıda vatandaşımız var. Binlerce Bayraklılı çadırlarda, parklarda ve bahçelerde geçirdi geceyi. Kolay değil. Önümüzdeki günlerde havaların daha fazla soğuması ihtimaline karşı hem ısıtıcıları hem de daha çok battaniye ve matı tedarik ediyoruz. Bugünden sonra dışarıda devam edecek parklarda ve bahçelerde bizim koyduğumuz çadır kentlerde vatandaşların huzurunu konforunu ve yaşam kalitesini artıracak her türlü tedbiri alıyoruz. Yarın çamaşırhanemiz kurulacak. Dışarıda hayat dediğimizde akla gelmeyen çok fazla detay var. Ama bütün bunları hazırlıyoruz. Hiç endişe etmesinler. Bayraklılı vatandaşlarımızın dışarıdaki hayatını iyileştirecek daha çok desteğimiz olacak. Büyüterek devam edeceğiz ve hiç aksatmayacağız. İçleri rahat olsun”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.