Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal ‘O binaların neden yıkıldığını’ açıkladı

Başkan Sandal ‘O binaların neden yıkıldığını’ açıkladı

Dün İzmir’de merkez üssü Seferihisar olan 6.9 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremden İzmir’in tamamı ve çevre iller etkilendi. Depremin yarattığı en büyük yıkım ise Bayraklı’da oldu. İlçede 5 bina yıkılırken 17 bina ise ağır hasar gördü. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, binaların yıkılmasıyla ilgili olarak, “Kolonlarla ilgili tahribatların yapıldığı konusunda aldığımız bazı duyumlar var” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2020 - 13:03

EGEPOSTASI- İzmir, dün merkez üssü Seferihisar olan 6.9 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Depremde son verilere göre 25 kişi hayatını kaybederken 831 kişi de yaralandı. Dün 14.51’de meydana gelen deprem sonrasında, 35’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam 489 artçı sarsıntı yaşandı.

İzmir’in çevre illerinde de şiddetle hissedilen depremin en büyük yıkımı ise Bayraklı ilçesinde oldu. İlçede 5 bina yıkılırken 17 bina da ağır hasar gördü. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları ise hala devam ediyor.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren acil durum düğmesine basan Bayraklı Belediyesi, bir yandan arama kurtarma çalışmalarına destek verirken bir yandan da depremde mağdur olan vatandaşların ihtiyaçları için çalıştılar.

Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programına Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı’daki son durum ile ilgili bilgi verdi.

"ADETA BİR CAN PAZARI"

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Sandal, “Ağır hasarlı beş binamız var ve enkaz kaldırma çalışmaları ağırlıklı olarak bu beş merkezimizde devam ediyor. Toplam ağır hasarlı binamızın sayısı 17, orta hasarlı da 50’ye yakın binamızın olduğunu tahmin ediyoruz. Şu an bizim için önemli olan noktalardan birincisi enkazla ilgili durum, ikincisi pandemi dönemindeyiz üçüncüsü de vatandaşlarımız geceyi sokakta geçirdi. Onlarla igili almamız gereken tedbirlerle ilgili durum. Birinci durumla ilgili profesyonel ekipler olaya el koymuş durumdalar. Çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki ekipler zamanla yarışıyo adeta bir can pazarı... Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarıyla ilgili gerek büyükşehir gerek metropol belediyelerimizden ve çevre belediyelerimizden gelen destekle vatandaşlarımzın ihtiyaçlarının büyük çoğunluğu karşılandı. Pandemiyle ilgili olarak da yaklaşık 350 bin kadar maske ve ihtiyaç duyulan dezenfektanları dağıttık. Bütün umudunuz ve heyecanımız enkaz altındaki yurttaşlarımızın kurtarılmasıyla ilgili” dedi.

Sandal, ağır tahribatın nedeninin yapı stoğu ile açıklanmayacağını ifade ederek 5 binanın yıkılma nedenini ise şu şekilde açıkladı; “Aslında benzer yapı stoğu ve zemin bütün ilçelerimizde mevcut. Bu beş binamızın özel bir durumu var. Bu binaların altında konut değil dükkan var. Mesele bitikten sonra orada da gerekli araştırmaları yapacağız. Kolonlarla ilgili tahribatların yapıldığı konusunda aldığımız bazı duyumlar var. Ama genel olarak İzmir’in geneli aynı yapıya sahip.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.