Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Özkan’dan o toplantıya sitem: O masanın etrafında biz de olsaydık daha güzel olurdu

Başkan Özkan’dan o toplantıya sitem: O masanın etrafında biz de olsaydık daha güzel olurdu

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıyı değerlendirdi. Toplantıda, emsal artışı için alınan kararın olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Özkan, siyasilere sitemde bulundu ve “Belki onlar siyasi mantıkla görüşüyor olabilirler, belki biz duygusal düşünüyoruz ama o masanın etrafında biz de olsaydık daha güzel olurdu” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2021 - 10:25

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim tarihinde 6.9 şiddetinde depremle sarsılmıştı. 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde 17 bina tamamen yıkılırken binlerce bina da ağır ve orta dereceli hasar görmüştü. Depremde evleri yıkılan ve yeniden yapılacak olan binlerce vatandaş yeni imar kanunu engeline takılırken yapıların metrekare ve katlarında sınırlamalara gidilmişti. İzmir Depremzedeler Dayanışma Derneği(İZDEDA), sıkça kat sınırlaması nedeniyle meydana gelen mağduriyetleri dile getirmiş ve emsal artışı taleplerini yetkililere iletmişlerdi. Ancak emsal artışı talebinde yetkinin bakanlıkta mı yoksa belediyelerde mi olduğu çıkmazı yeni bir tartışmayı alevlendirmişti.

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yle yaptığı toplantının ardından depremzedeler için tarihi nitelikte bir açıklama yapmış ve emsal artışına ilişkin, “Bu Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde çalışılması gereken bir mesele. Bununla ilgili birlikte çalışacağız. Bunu da masaya yatıracağız. Bundan nasıl bir sonuç çıkartabiliriz, hep beraber değerlendireceğiz” demişti.

Emsal artışı konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendiren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, somut bir adım atılmasından mutlu olduklarını ifade etti ve sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. 

“BURADAN BİR SONUÇ ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”
Yapılan görüşmelere kendilerinin de dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Özkan, “Biz, bu zamana kadar verdiğimiz çabanın sonuç vermesi açısından mutluyuz. Bu konunun mimarı olma konusunda mutluyuz. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yle görüşmesini biz teklif etmiştik. ‘Bu konuyu görüşseniz, gündeme getirilse’ demiştik. Sağolsun konuyu gündeme getirdiler ve Tunç Başkan’ı da işin içine kattılar. Geçtiğimiz hafta ikinci görüşme oldu. Biz bu konuda gayet hevesliyiz ve bekliyoruz. Buradan bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Sadece şunu istiyoruz: Belki onlar siyasi mantıkla görüşüyor olabilirler, belki biz duygusal düşünüyoruz ama o masanın etrafında biz de olsaydık daha güzel olurdu” dedi. 

4 PARTİYE ÇAĞRI
Depremzedelerin sorunlarının çözümü için 4 partinin il başkanlarının bir araya gelmesi çağrısında bulunan Başkan Özkan, “Biz CHP İzmir İl Başkanı’ndan AK Parti İl Başkanı’yla görüşmesini istemiştik. Ama sonra İYİ Parti de gelince olayın içerisinde herkes olsun. Dört parti de işin içinde olursa hem bizim için hem de onlar için daha iyi olacak. Dört parti olursa CHP hareket ederken İYİ Parti de yanında olur, AK Parti hareket ederken MHP de yanında olur. Bu bizim görüşümüz. Eğer dört parti bir araya gelirse Tunç Başkan’ın eli de Kerem Ali Sürekli Bey’in eli de biraz daha rahatlar” diye konuştu. 

“ANKARA PLANIMIZ HALA MASADA”
Alınan karardan sonuç alınmaması durumunda Ankara’ya yürüme planlarını gerçekleştireceklerini ifade eden Özkan şunları söyledi; “Ankara planımız hala masada. Biz bu projeden ümitliyiz. Buradan bir sonuç çıkarsa Ankara’ya gitmenin çok bir anlamı yok. Gidersek de teşekküre gideriz. Bizim derdimiz evimizi yaptırmak başka bir şey değil. Ama bu konu bizi oylama taktiği gibi durduracak bir şeyse… Biz kararlıyız. Bu konuda devletle, belediyeyle kavga ve dövüşle bu işler olmaz. Tabiatımızda da tarzımızda da yok. Biz, devletine vergisini veren onurlu ve saygılı mağdurlarıyız. Bu mağduriyeti çözecek olan da devletimiz.  Bizim devlete karşı saygımız sonsuz. Devletimizin de bizi göreceği konusunda endişemiz yok. Yalnızca kendi arasındaki siyasi karmaşayı çözmek için zaman ihtiyaçları var. O zaman da yavaş yavaş oturuyor sanırım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.