Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oran'dan Çeşme'ye akın eden vatandaşlara uyarı

Başkan Oran'dan Çeşme'ye akın eden vatandaşlara uyarı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden İzmir'in Çeşme ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 17 gün kesintisiz uygulanacak tam kapanma kararı nedeniyle vatandaşların akınına uğradı. Kentin nüfus artışını göz önünde bulunduran Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan vatandaşlara uyarı geldi. Öte yandan kapanmanın ilk gününde Çeşme Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte sıkı denetim yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2021 - 21:57

EGEPOSTASI / İHA- Turizm cenneti Çeşme, tam kapanma kararının ardından yazlıkçıların akınına uğradı. 29 Nisan saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'te son bulacak ve kesintisiz 17 gün sürecek tam kapanmanın ardından İzmir kent merkezinden ve İstanbul'dan çok sayıda vatandaş kapanma günlerini Çeşme'de geçirmeyi tercih etti.

Yazlık evlerin önü, park edilen araçlarla dolup taşarken, turistik oteller ise 17 günlük indirimli paketler hazırlamalarına karşın beklentilerini karşılayamadı. Otellerdeki doluluk yüzde 15 civarında kaldı.

Öte yandan Çeşme Belediyesi de tam kapanma süresince vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kesintisiz hizmet sunacağını açıkladı.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da sosyal medayadan açıklama yaparak vatandaşlara uyarıda bulundu. 

Oran, "İlçemizde yoğun nüfus artışı yaşadığımız bugünlerde, pandemi koşullarının burada da geçerli olduğunu bilmenizi isteriz. Sokağa çıkma yasağı da aynen geçerli. Hem kendinizi, hem başkalarını tehlikeye atmadığınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

POLİSTEN SIKI DENETİM

Öte yandan İçişleri Bakanlığının genelgesi ile kısıtlamadan muaf tutulan vatandaşlar, izin belgeleriyle sokağa çıkabildi. Bazı vatandaşlar, güzel havayı fırsat bilip plajlarda yürüyüş yapıp denize girmek istedi. Denetimleri sıklaştıran Çeşme polisi, sahilleri ve plajları sık sık kontrol ederek, kısıtlama kurallarına uymayanlara işlem yaptı.

Çeşme'deki ana yollarda da önlem alan polis ekipleri, bütün araçları durdurarak izin belgelerini kontrol etti. Ana yollarda çift taraflı denetim yapan ekipler, izin belgeleri olmayan vatandaşlar hakkında işlem yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.