Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kılıç'tan o paylaşımlara sert tepki: Kirli oyuna hizmet etmiştir!

Başkan Kılıç'tan o paylaşımlara sert tepki: Kirli oyuna hizmet etmiştir!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yazılı açıklama yaparak, AK Partili meclis üyesi İzzet Pilgir’e tepki gösterdi. Başkan Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Emre Uslu’nun iddialarını referans alarak sosyal medyadan paylaşan AK Partili Pilgir’e sert sözlerle yüklendi. Kılıç, “Meczup FETÖ’cü Emre Uslu ve onu referans alıp sosyal medyasında hiçbir sorgulama yapmaksızın paylaşım yapan AK Partili bir Buca Belediye Meclis Üyesi paylaşımlarında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, ahlaksızca bir iddiada bulunmuştur. AK Partili Meclis Üyesi kirli oyuna hizmet etmiştir.” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.03.2021 - 22:28

EGEPOSTASI- Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Emre Uslu, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile ilgili sosyal medyadan iddialarda bulundu. FETÖ’cü Emre Uslu, Buca Belediyesi hizmet binası karşısında yer alan milyonlarca lira değerindeki benzinliğe, "CHP’li belediyenin ruhsat oyunlarıyla Tuncay Özkan’ın çöktüğünü ve konunun da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar ulaştığını" iddia etti. 

FETÖ firarisi Uslu’nun bu iddialarını ise Buca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi İzzet Pilgir, sosyal medyadan paylaşarak, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’tan konuya ilişkin cevap beklediğini ifade etti.

Başkan Kılıç hakkında ortaya atılan iddialara yazılı açıklama yaparak yanıt verdi.

Kılıç yaptığı açıklamada, “FETÖ’nün kalemşörlerinden olan ve yaşamını Amerika’da kaçak olarak sürdüren meczup Emre Uslu’nun ve onu referans alan AK Partili bir Buca Belediye Meclis Üyesi’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı çirkin iftira ve kirli algı operasyonu paylaşımlarında dile getirdikleri sözde iddialarına ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluk olmuştur” ifadelerini kullandı. 

“AHLAKSIZCA BİR İDDİADA BULUNMUŞTUR”

Ahlaksızca bir iddiada bulunulduğunu savunan Kılıç, “Meczup FETÖ’cü Emre Uslu ve onu referans alıp sosyal medyasında hiçbir sorgulama yapmaksızın paylaşım yapan AK Partili bir Buca Belediye Meclis Üyesi, paylaşımlarında bir CHP İzmir Milletvekilinin hizmet binamızın karşısında yer alan, mülkiyeti Buca Belediyesine ait olan “akaryakıt istasyonunun üzerine çöktüğü” biçiminde gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, ahlaksızca bir iddiada bulunmuştur. Söz konusu akaryakıt istasyonu Nisan 2007 tarihinde o dönemin Buca Belediye Başkanı ve Yönetimi tarafından Buca Belediyesi’ne ait olan Bucamar Şirketi üzerinden ihale yapılmaksızın 5 yıllık kira bedelinin tamamı peşin alınmak suretiyle BP Akaryakıt A.Ş şirketine 5 yıllık kiraya verilmiştir. Ardından bu kira işlemi üzerinden 3 ay geçmeden Temmuz 2007 tarihinde aynı istasyon daha önce yapılan sözleşmenin bitim tarihi olan 2012 tarihinden başlamak üzere yine ihale yapılmaksızın ve 10 yıllık tüm kira bedelleri peşin alınmak suretiyle 2022 tarihine kadar yine BP Akaryakıt A.Ş’ye kiraya verilmiştir.  Yani yapılan sözleşmelere göre, söz konusu akaryakıt istasyonu 2007 yılından 2022 yılına kadar tüm kira bedelleri 2007 yılında peşin alınarak 15 yıllığına BP Akaryakıt A.Ş.’ye kiralanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

“BÖYLE BİR PAYLAŞIMIN YAPILMASI MANİDAR”

Kılıç açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Bu sebeplerle, 2009 yılında yapılan yerel seçimi ile değişen yeni belediye yönetimince söz konusu akaryakıt istasyonunun Bucamar’a tahsisinin iptali ve kiracının tahliyesi için 2011 yılından itibaren davalar açılmış ve konuya ilişkin nihai karar verilmek üzere dosya yerel mahkemenin direnme kararı verdiği 2015 yılından bu yana Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda beklemektedir. (Yargıtay Hukuk Genel Kurulu – Dosya No: 2017/2641)
Kamuoyunun bilmesini isteriz;
Bahse konu akaryakıt istasyonunun kiracılık sözleşmesi 2022 yılına kadar devam etmektedir. (Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun vereceği karara göre daha erken tahliye edilebilme ihtimali bulunmaktadır) 

Söz konusu taşınmazın yeni yönetmeliklerde belirlenen şartlar gereği akaryakıt istasyonu olarak ruhsat alabilme şartlarını kaybetmesi ihtimali bulunduğundan Belediyemizce, Belediye Hizmet Alanı’na dönüştürülmesinin düşünüldüğü bir aşamada böylesi bir paylaşımın yapılması manidar ve aynı zamanda düşündürücüdür.” 

“AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ KİRLİ BİR OYUNA HİZMET EDİYOR”

Açıklamada AK Partili meclis üyesinin kirli bir oyuna hizmet ettiğini öne süren Kılıç, “Mevcut durum böyle iken, yüzlerce yurtsevere kumpaslar kurup, devletimizin anayasal düzenini bozmak için hain darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün tetikçiliğini yapan bir meczup gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir sosyal medya paylaşımı yapmıştır. FETÖ’cü meczubun bu iğrenç iftiralarla dolu sosyal medya paylaşımının ardından kendisinin sosyal medya hesabını takip ettiği anlaşılan AK Partili bir Buca Belediye Meclis Üyesi de onun paylaşımlarını sorgulamaksızın paylaşarak kirli oyuna hizmet etmiş ve bizlerden açıklama beklemiştir. Sonuç olarak yukarıda açıklamasını yaptığımız hususlar AK Partili Buca Belediye Meclis Üyesi'ne cevap niteliğindedir. 
Erhan Kılıç yönetimindeki Buca Belediyesi, almış olduğu her kararda kamu vicdanını ve hemşehrilerinin çıkarlarını ön planda tutup, şeffaflık ilkesinden dün olduğu gibi bugün de yarın da asla ödün vermeyecektir. Aksi yönünde kamuoyu yaratılmaya yönelik yapılan çirkin saldırıları kınıyor, hemşehrilerimizin itibar etmemesini önemle rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.