Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz davasında yeni perde: Duruşmada neler oldu?

Başkan Gürbüz davasında yeni perde: Duruşmada neler oldu?

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçuyla 7,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın 8. celsesi bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme tarafından duruşmaya resmi belge ile çağrılan Başkan Gürbüz, duruşmaya katılmadı.

  • Ege Postası
  • 20.05.2021 - 19:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Organize Suç Örgütü’ne karşı yürütülen İzmir’deki soruşturmalar ve davalarda eylemlerden birisine adı karışan CHP’li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile ilgili süreç devam ediyor. Foça’da esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında “azmettirici sanık” olarak yargılanan Başkan Gürbüz hakkında1 yıldan 7.5 yıla hapis cezası isteniyordu.

Birçok tutuklu ismin bulunduğu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargılandığı davanın 8. duruşması bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya çağrılan ve resmi çağrı belgesi tarafına tebliğ edilen Başkan Gürbüz ise duruşmaya katılmadı.

Gürbüz’ün yanı sıra duruşmada ifadelerine başvurulacak olan tanıkların ve müştekilerin gelmemesi nedeniyle oturumda yalnızca tek bir tanık dinlendi ve tutuklu sanıkların avukatlarının talepleri alındı.

"GÖKHAN'I FIRINCI OLARAK TANIYORUM"

Suç örgütü üyeliği ve liderliği suçlarına istinaden tutuklu bulunan Gökhan Duman ile ilgili tanıklık eden Yunus Aydilek, “Gökhan Duman'ı çocukluğundan beri tanırım. Unlu mamullerde birlikte çalıştık. Yani bizim kendisi ile tanışmamız oradan kaynaklıdır. 4 yıl önceye kadar Bayraklı da oturuyordu, sonra Foça’ya taşındı. Bir yıl kadar müşteri aradılar dükkana. Gökhan devir konusunu duydu ve beni aradı. Sonrasında ise Deniz Camgöz devir alacağını söyledi, 10-15 gün süre zarfında tekrar geldi. Deniz Camgöz ile Gökhan Duman 2-3 kez birlikte dükkana geldi. En son Gökhan dükkana geldi ve devir alacağını söyledi ‘Ama param çıkışmıyor’ dedi. Gökhan bizlere dükkanı devraldığında maaşların bir süre ertelenmesi konusunda ricada bulundu.  Ben kendisiyle çalıştığım 10 ay boyunca Gökhan'ın her gün fırına geldiğine ve çalıştığına şahit oldum ancak bu süre zarfında Deniz Camgöz'ün geldiğini görmedim. Ben Gökhan'ı tanıyorum,  iddia edilen suç örgütüne üye olduğu ya da suç örgütü liderine yardım ettiğine dair şahit değilim. Ben Gökhan'ı fırıncı olarak tanıyorum. Deniz Camgöz'ün işletmeye geldiğinde işletme sahibine hakaret etmesi ya da sesini yükseltmesi gibi bir duruma şahit olmadım” ifadelerini kullandı.

“KİRLETİLMEME HAKKIMIZ İHLAL EDİLİYOR”

Sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından söz alan Başkan Gürbüz'ün avukatı Soner Akgün kendi dosyalarının bir an önce sonlandırılması talebinde bulundu ve "Müvekkilimiz siyasetçi ve bir belediye başkanı. Her davadan sonra kendisi hakkında haberler yapılıyor. İsminin kirletilmeme hakkı var ancak buna uyulmuyor. Birleştirilen dosya ile bizim dosyamızın bir bağlantısı olmadığı için bir an önce dosyanın sonuçlandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

BİR SANIĞA TAHLİYE

Duruşmaya katılan avukatlar müvekkillerinin tutukluluk hallerinin taleplerini iletmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan mahkeme heyeti suç örgütü üyeliği veya liderliği suçlarıyla tutuklu bulunan Gökhan Duman’ın tahliyesine karar verdi.  

Mahkeme, 8 Temmuz 2021 tarihine ertlendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.