Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz davasında kritik gelişme

Başkan Gürbüz davasında kritik gelişme

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçlamasıyla 7,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın 13. celsesi bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Gürbüz hakkında savcılığın mütalaasını okuduğu duruşmada ayrıca suç örgütü lideri Binali Camgöz dosyasına ilişkin de kritik bir karar verildi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2022 - 10:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın organize suç örgütüne karşı yürüttüğü soruşturma kapsamında, firari olan Binali Camgöz'ün lideri olduğu ileri sürülen suç örgütüne yönelik 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği ve 54 sanığın yargılandığı duruşmanın 13. celsesi bugün İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Foça Belediye Başkanı Gürbüz ise yine duruşmaya katılmadı.

Bir önceki duruşmada, daha önce birçok avukatlar tarafından talep edilen dosyaların ayrılmasına ilişkin kriti bir gelişme yaşandı.  Karadağ’da başka bir dosyada yakalanan ve Türkiye’ye iade süreci başlatılan suç örgütü lideri Camgöz dosyasının, Camgöz dosyası yakalı olduğu için mevcut dosyadan ayrılmasına karar verildi.

Sadece tutuklu avukatlarının dinlendiği duruşmada, kesin kararın bir sonraki duruşmada verileceğini açıkladı.

Dava, 28 Ekim tarihine ertelendi.

SAVCILIKTAN GÜRBÜZ İÇİN FLAŞ CEZA TALEBİ

Mahkemede ayrıca savcılığın mütalaası da okunarak Başkan Gürbüz hakkında istenen ceza da belli oldu. Savcılık, 7,5 yıla kadar hapsi istenen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz için azmettirme ve kasten yaralama suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

SON DAVA ÖNCESİ 4 BERAAT

Karar için  mahkeme heyeti bir araya gelirken, toplanma sonrası tutuklu yargılanan İzzet Gökan,  Muhammet Bayraklı, Vahit Öztoprak, Yılmaz Yektaş beraat suçlardan beraat etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.