Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz davasında 9. celse: Mahkeme o talebi reddetti

Başkan Gürbüz davasında 9. celse: Mahkeme o talebi reddetti

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçuyla 7,5 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın 9. celsesi bugün İzmir Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Başkan Gürbüz, duruşmaya katılmadı. Gürbüz’ü temsilen mahkeme salonunda hazır bulunan Gürbüz'ün avukatı Soner Akgül ise, Gürbüz dosyasının sonlandırılması talebinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.07.2021 - 17:54

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın organize suç örgütüne karşı yürüttüğü soruşturma kapsamında, firari olan Binali Camgöz'ün lideri olduğu ileri sürülen suç örgütüne yönelik duruşmanın 9. Celsesi bugün İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütüne mensup isimlerin yer aldığı eylemler içinde birçok konu bulunurken geçtiğimiz celselerde Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'e yönelik silahlı saldırı ile ilgili Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ifade vermişti.

CHP’li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün adı da, Organize Suç Örgütü’ne karşı yürütülen yönelik duruşmanın İzmir’deki soruşturmalar ve davalarda eylemlerden birisine adı karışmıştı. Başkan Gürbüz’ün Foça’da esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında “silahla adam yaralamaya azmettirmeyle” yargılanan Başkan Gürbüz hakkında 1 yıldan 7.5 yıla hapis cezası isteniyordu.

Birçok tutuklu ismin bulunduğu, organize suç örgütüne mensup isimlerin de yargılandığı davanın, 9. Ağır Cezada görülen dosyası, savcının talebi doğrultusunda 7. Ağır Cezada görülen organize suç örgütü davası ile birleştirilmişti.

Öte yandan; Başkan Gürbüz’ü temsilen duruşmaya avukatı Soner Akgül katıldı.

Yaklaşık 9 saat süren duruşmada mahkeme başkanı sanıkların ve tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından talepleri dinlemek üzere sanık avukatlarına söz verdi.

Mahkeme başkanının söz vermesinin üzerine konuşan Başkan Gürbüz’ün avukatı Akgül, Gürbüz dosyasının sonlandırılmasını talep etti ve “Kılıç kardeşler, olaydan iki gün önce müvekkilimin olayın geçtiği çay bahçesine geldiği iddia etmiş olsalar da müvekkilimin çay bahçesini ziyaret etmediği yine kayıtlarla sabit. Tanıklar da bu durumu yalanlıyor. Vakit geçirilmeksizin müvekkilimizin olay yerine gittiğini gösteren bir kamera görüntüsü olmadığı ortadadır. Vezir Bey'in yalan tanıklık yapması için kılıç kardeşler tarafından yönlendirildiği de ortaya çıkmıştır. Dosyadaki HTS kayıtlarına baktığımızda müvekkilimle bu olayın kesinlikle ilişkisi yok. Bizim daha önce savunma dosyasında belirttiğimiz ve tanıkların da belirttiği bir durum söz konusu. Müvekkilimize iftira atılmakta. Müvekkilim mağdur edilmektedir. Müvekkilimiz ölüm tehdidi almıştır ve buna ilişkin veriler dosyada mevcuttur. Dosyanın tensip edilip sonlandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Talepleri dinleyen mahkeme heyeti, Gürbüz’ün yargılanmasının devamına karar verirken mahkemesi 12 Kasım Cuma günü saat 14.00’e erteledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.