Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gürbüz beraat etti

Başkan Gürbüz beraat etti

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün "silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütüyle birlikte yargılandığı davada karar açıklandı. Gürbüz hakkında beraat kararı verildi. 

  • Ege Postası
  • 28.10.2022 - 12:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün "Silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla Binali Camgöz liderliğindeki silahlı suç örgütü ile birlikte yargılandığı davanın karar duruşması İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bir önceki duruşmada, daha önce birçok avukatlar tarafından talep edilen dosyaların ayrılmasına ilişkin kritik bir gelişme yaşandı.  Karadağ’da başka bir dosyada yakalanan ve Türkiye’ye iade süreci başlatılan suç örgütü lideri Camgöz dosyasının, Camgöz dosyası yakalı olduğu için mevcut dosyadan ayrılmasına karar verilmişti. Duruşmada ayrıca, savcılık makamı mütalaasını da okumuş ve 7,5 yıla kadar hapsi istenen Foça Belediye Başkanı Gürbüz için azmettirme ve kasten yaralama suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti. 

GÜRBÜZ BU KEZ SALONDA HAZIR BULUNDU

Duruşmaya tutuklu 2 sanık  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken Foça Belediye Başkanı Gürbüz duruşmada salonda hazır bulundu. Camgöz'ü ise duruşmada avukatı temsil etti. 

AKGÜN: BERAATİNİ TALEP EDİYORUZ

Duruşmada konuşan Başkan Gürbüz'ün avukarı Soner Akgün, Gürbüz'e yönelik suçları kronolojik olarak ele alırken Gürbüz'ün başkanlığı dolayısıyla toplumsal statüsüne dikkat çekti ve "Sayın savcı mütalaada bulundular ancak bizim müşteki olduğumuzu belirtirken bununla ilgili herhangi bir talepte bulunmadılar. Müvekkilim burada katılan sanık olarak bulunuyor. Sayın savcıdan ek mütalaa alınmasını talep ediyoruz. Mütalaaya göre bahsi geçen örgüt yaralama gibi eylemler yapıyor, yaralama eylemlerini verdiği korkutucu güçten yararlanarak tehdit ve ateşli silahlarla kanuna muhalefet ediyor. Olayın, gelinen maddi noktada mütalaa noktasında değerlendirmek istiyoruz. Mütalaaya göre söz konusu örgüt yaralayıcı eylemler yapıyor. Dosyada somut hiçbir delil yok. Müvekkilim hakkında kesin ve şüpheden uzak hiçbir delil yoktur. Hem iddianame hem de mütalaada hayatın olağan akışı içindeki gibi bir belirtme var. var. Tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile müvekkilimizin beraat etmesini istiyoruz. Müvekkilim, belediye başkanı olduğu günden bu güne mağdur edildi. Kendisi kamuya mal olmuş bir isim ve bu isim şu an zarar görüyor. Bu iddianame düzenlendiğinde müvekkilim sadece müştekiydi. Sadece asılsız haberler yapıldı ve sanık olarak geçirildi. Müvekkilim gelinen noktada mağdur ve ağır itham altındadır. Bu durumlar göz önünde bulundurularak müvekkilimin beraatini talep ediyoruz" dedi. 

ÇETİN: ÜST SINIRDAN CEZA TALEP EDİYORUZ

Duruşmada ayrıca, müşteki İsmail Kılıç ve Yakup Kılıç'ın avukatı Mustafa Çetin de konuştu. 

Yaşanan olayda tek mağdurun Kılıç kardeşler olduğunu belirten Çetin, "Sabahta beri bir çok meslektaşım mağduriyetten bahsettim. Veklim İsmail kılıç 3 yıl önce 8 kursunla ayağından yaralandı ve binin üzerinde kemik kırığı var ve 6 dan fazla ameliyat geçirdi. Şu anda ayağında kemik olmadan belki bir ömür hayatına devam edecek. Bizim mağduriyetimiz ve şikayetimiz devam ediyor. Eyleme katılan ve azmettiren tüm sanıklardan şikayetçiyiz. En üst sınırdan cezalandırılmalarını talep ediyoruz" diye konuştu. 

GÜRBÜZ: 3 YILDIR SIKINTI YAŞIYORUM

Karar öncesi son sözleri sorulan Başkan Gürbüz, dava nedeniyle mağduriyrt yaşadığını belirtti ve "3 yıldan beri yargılanıyorum. Hem aile hem de siyasi anlamda sıkıntı yaşıyorum. O yüzden de öncelikle ailevi sonra da siyasi durumdan beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 

MÜŞTEKİLERDEN EN ÜST SINIRDAN CEZA TALEBİ

Saldırıya uğrayan müşteki İsmail Kılıç, "Saldırıdan sonra 6 ameliyat oldum. Doku uyuşmazlığ vardı. Ben 10 ay enfeksiyon tedavisi gördüm kurşunlardan dolayı. İlk önce Allah'a sonra da size sığınıyorum. Hem kurşunu sıkan hem de azmettirenin en üst sınırdan ceza almasını istiyorum. 

Müşteki Yakup Kılıç ise" Saldırcan kaçarken bana da 2 el ateş etti. Bu işi başımıza açan, başta azmettirici olmak üzere bu işe karışan kim varsa en üstün en üst seviyesinden ceza almalarını talep ediyorum" dedi. 

KARAR BELLİ OLDU

Mahkeme heyeti, Başkan Gürbüz hakkında beraat kararı verdi.

Öte yandan aralarında Binali Camgöz’ün de bulunduğu firari 4 sanığın dosyasını ayıran mahkeme heyeti, Gürbüz ile birlikte 31 sanığa beraat kararı verirken, 26 sanığa ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘kasten yaralamaya teşebbüs’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘mala zarar verme’, ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Eşyalar Hakkındaki Kanun'a muhalefet etmek’, ‘silahla yağmaya teşebbüs’ gibi suçlardan 1 yıl 3 ay ile 37 yıl 8 ay 14 gün arasında değişen hapis cezaları verdi. 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, 2 sanık hakkında ise tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.

Heyet, B.T. hakkında ise ‘suç uydurma’ suçundan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.