Dolar 32,4254
%0.04
Euro 34,4466
%-0.14
Altın 2.487,090
%0.16
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Anık’tan ‘İzmir’de UBER’ tepkisi: Küresel firmalara bu şansı vermeyiz

Başkan Anık’tan ‘İzmir’de UBER’ tepkisi: Küresel firmalara bu şansı vermeyiz

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, küresel bir taşımacılık uygulaması olan UBER’in İzmir’de faaliyete geçmesini değerlendirdi. İzmir’de geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan EnTaksi uygulamasının İzmirli’nin ihtiyacını karşıladığını ifade eden Başkan Anık, UBER’in İzmir’de başarılı olamayacağını ifade etti ve “Biz, önceden bu olayların bu noktaya geleceğini hesap ettiğimiz için kendi sistemimiz olan EnTaksi’yi kurduk. Hiçbir zaman için biz küresel firmalara bu şansı vermeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.07.2021 - 16:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Akıllı telefonlar üzerinden hizmet veren taşımacılık uygulaması olan ve İstanbul’da büyük tartışmalara neden olan UBER, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda VIP araçlarla hizmet vermesi mahkeme kararıyla engellenen UBER, İzmir’de sarı taksilerle hizmet vereceğini açıkladı.

Küresel taşımacılık uygulamasının İzmir’de faaliyete geçmesini değerlendiren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık, İzmir’in zaten bir taşımacılık uygulaması olduğunu ve UBER uygulamasının İzmir’de başarılı olabileceğini düşünmediğini ifade etti. 

“BU ÇABALARI İZMİR’DE BOŞA”

İzmir’deki taksicilerin hali hazırda EnTaksi uygulaması olduğuna dikkat çeken Başkan Anık, “Son günlerde sosyal medya veya basında bu konuda haberler var. Ancak burası ne İstanbul ne de Ankara. Burası İzmir. Burada İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası var. Biz, önceden bu olayların bu noktaya geleceğini hesap ettiğimiz için kendi sistemimiz olan EnTaksi’yi kurduk. Hiçbir zaman için biz küresel firmalara bu şansı vermeyiz. Çünkü onların yaptığı işi biz zaten yapıyoruz. O yüzden de bu çabaları bana göre İzmir’de boşa. 10 gündür burada durakları gezmeye ve toplantılar yapıyorlar. Ben başarılı olacaklar kanaatinde değilim. Buradan da tüm meslektaşlarımı uyarıyorum. Kendi odalarının kurduğu kendi sistemlerine sahip çıkmaları lazım” dedi. 

“İZMİR’DEKİ TAKSİNİZE SAHİP ÇIKIN”

UBER uygulaması görevlilerinin İzmir’deki taksi şoförlerinin iletişim bilgilerini alarak ilerleyen dönemler için bir portföy oluşturduğunu söyleyen Başkan Anık, İzmirlilere çağrıda bulundu ve “Bu arkadaşlarımız, dolaşarak meslektaşlarımızın cep telefonlarını ve bilgilerini alıyorlar. Bunlar ileriye yönelik hazırlıklardır. Onlar daha önce VIP araçlarla çalışma konusunu mahkemede kaybettiler. Yarın ilerde bir şey olacak olursa bu hizmeti yeniden devreye sokmak için bu bilgileri alıyorlar. Onların telefon üzerinden çalışan, bizimse cihaz üzerinden çalışan bir sistemimiz var. Bizim sistemimiz gayet iyi çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı olacağına ve onların başarılı olabileceklerine inanmıyorum. Ama buradan tüm İzmirlilere sesleniyorum. Siz İzmir’deki taksinize sahip çıkın. Biz eşlimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“BU ESNAF BUNU AFFETMEZ”

UBER uygulamasının İzmir’de uygulanan EnTaksi uygulamasından farkı olmadığının altını çizen Başkan Anık, bazı kişilerin kendini taksici esnafının temsilcisi olarak tanıttığını iddia etti ve şunları söyledi; “Zaten onlar da sistemin içine girip taksilerle çalışmak istiyorlar.  Bizim kurulmuş ve faaliyette olan bir sistemimiz var. 2 bin 823 aracımızın tamamında bu sistem var. Neden arkadaşlarımız bilgilerini bu kişilere versin? İleriye yönelik bir tehlike arz etsin? Bu küresel firmaların Avrupa’da ve dünyanın diğer yerlerinde yaptıkları ortada zaten. Biz bunları gördük. Gördüğümüz için de önceden tedbirimizi aldık ve kendi sistemimizi kurduk. Ben meslektaşlarıma inanıyorum ve güveniyorum. Biz bu işin geleceğini düşünmek ve geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Tabi bunla alet onlalar da var. Yani kendilerini şoför esnafının temsilcisi olarak tanıtan bir kısım arkadaşlar, bunları alarak dolaştırıyorlar. Ama bu esnaf bunu affetmez. Ama başarılı olamazlar. Ben bu konuda görevli davranan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz bu fırsatı onlara vermeyiz ama bunlara alet onları da affetmeyiz. Dünyanın başıma dert olan bu küresel firmayı neden burada başarılı kılalım?”

EnTaksi uygulamasına İzmirlilerin tepkilerini de değerlendiren Başkan Anık, “Biz olumlu ve olumsuz tüm tepkileri alıyoruz. Bu tepkilere dikkat ediyoruz ve aksayan yönlerimizi de düzeltmeye çalışıyoruz. Bu bir uygulama. Şu biz de memnunuz taksiye binen de memnun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.