Dolar 32,5573
%0.03
Euro 34,8969
%0.09
Altın 2.428,850
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Akın’dan salgın ölümlerine Soma göndermesi: Her gün bir facia yaşıyoruz

Başkan Akın’dan salgın ölümlerine Soma göndermesi: Her gün bir facia yaşıyoruz

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Türkiye’nin bir yıldan uzun süredir mücadele ettiği koronavirüs salgınını değerlendirdi. Salgın dönemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulanan başkan Akın, merkezi iktidarın salgın nedeniyle yaşanan krizi iyi yönetemediğini ifade etti. Başkan Akın,” Bu ülke her gün ölümlerle Soma faciası yaşıyor.”

  • Ege Postası
  • 07.05.2021 - 16:05

EGEPOSTASI- Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TV35 ekranlarında Mehmet Ali Deniz’in sunduğu Kent ve Siyaset programında Turgutlu’ya ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başkan Akın, Turgutlu Belediyesi’ndeki iki yılını, yapılan çalışmaları, kadın basketbol takımı ve erkek voleybol takımının başarılarını, pandemi dönemi ve daha birçok konuyu değerlenirdi.

Salgın döneminin merkezi iktidar tarafından iyi yönetilemediğini ifade eden Başkan Çetin, salgından kaynaklı her gün Soma faciasını aratan ölümler olduğunu söyledi.

Başkan Akın ayrıca Z Kuşağı ile arasının çok iyi olduğunu belirten Başkan Çetin onlar için siyaset yaptığını ifade etti.

“ÇARKLAR DÖNÜYOR”

İki yıl değerlendirmesi yapan Başkan Akın, eski belediyeci olmasının, belediyeyi çok iyi tanımasının bir avantaj olduğunu dile getirdi. Fakat tüm dünyayı etkisi altına lan Koronavirüsün hizmet alanlarında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerde, ciddi bir aksama yaşattığını belirtti. Başkan Akın, “Virüsün ilk çıktığı günlerde, esnaf odası başkanlarıyla bir toplantı yapmıştık. Onlara nasıl bir katkı sunarızı konuşmuştuk. Onun neticesinde meclisimizden bir karar alarak Turgutlu Belediyesi’nin zorunlu olarak, genelgeyle kapatılan iş yerlerinde hiç kira alamama noktasına gittik. Bu da bize 98 iş yerine tekabül ediyor. Bu da bize ekonomik olarak sıkıntı yaşattı. Gerçekleştirmek istediğimiz projelerde bu yüzden sıkıntı yaşadık. Biz bütün bu olumsuzluklara rağmen 2020’de gerçekleşen bütçemiz, 110 bin milyon lira oldu.Yaklaşık yüzde 45’e yakın bir artış var. Borçlarımızız dengeledik. Benim cari borcum yok.Yalnızca geçmiş dönemde kullanılan krediler var. Buradan da şu mesajı verelim devletimizin ciddi anlamada destek olması lazım. Özelikle büyükşehir olan ilçe belediyelerine, ciddi anlamada destek olması gerekiyor. Bize en fazla ekonomik yük getiren şey sosyal güvenlik kurumu harcamaları. Ekonomiyi şu an bir düzene soktuk. 2 yılın sonunda hiç kredi kullanandım. Belediyeye ait hiçbir mülkü satmadık. Artık kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz, çarklar dönüyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ VATANADAŞA İSTİHDAM SAĞLAMALIYIZ”

Başkan Altan, vatandaşa istihdam sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca Başkan Altan 2 yıllık çalışmalarını şu şekilde özetledi: “180 bin nüfuslu bir kentin asfalt şantiyesi yoktu onu kurduk. Bizim en büyük sıkıntımız, yollardan dolayı çok büyük sıkıntı yaşıyordu. Uzun yıllardır o yollarda tadilat işleri yapılmamış. Bu yıl hedefimiz 60 km civarına çıkaracağız. Asfaltlama çalışmalarına ayın 18’inden itibaren başlıyoruz. Turgutlu Belediyesinin artık kum malzemesini alabilecek kum ocağı oldu. Biz eğitime çok önem veriyoruz. Turgav adında bir eğitim merkezimiz var. Burada tüm sınıflara kurslarımız var. Biz her yıl bin öğrenciye eğitim vermeyi planlamıştık bu sayı bin 500 oldu. Bu bizi ciddi derecede mutlu etti. Bunların yanında hobi kurslarımız oluyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde 17 kurursumuz var. Sadece hobi amaçlı değil, güzel sanatlara gitmek isteyen öğrencilerimiz oraya gidiyor sınavlarına hazırlanıyor. Bunun kadınlara el emeği pazar yeri kuruduk. 11 tane büfemiz var oraya engelli vatandaşlara ayırdık onlar orada sabit kalıyor. Her mahalleye bir taziye evimiz var.Atatürk mahallemizde, biz malzemesini verdik, vatandaşlarımız işçiliğini karşıladı ve o şekilde bir çalışma yaptık, açılısını yaptık fakat araya pandemi girdiğinden dolayı orası şu an kullanılmaz hale geldi. Bunların yanında, Kırsal mahalle merkezi değimiz Kiraz alım merkezimiz var. Orada armut çıkıyor, kiraz çıkıyor. 11 kırsal mahallemize, kiraz üretim merkezimizi götürdük. Bizim en çok övündüğümüz konulardan birisi sosyal belediyeciliğin olmazsa olmazı, ş evimiz var. Özelikle Ramazan ayında,biz gönül sofralarında buluşalım diye bir kampanya başlattık. Her hafta pazartesi günü vatandaşımız verdiği bağışlarla hangi mahallelerde, kime o yardımları dağıttığımız ile ilgili bilgi dağıtık. Ama aş evinde günlük 750 vatandaşa iftarlık götürüyoruz. Bizim o paylaştığımız kampanyayla 5 bin 400 vatandaşımıza bugün itibarıyla gıda paketi ulaştırdık. Ama biz bunlarla övünmemeliyiz. Bir siyasetçinin de zaten bununla övünmemesi lazım. Bizim övünecek olan konumuz şu olmalı biz vatandaşa istihdam sağlamalıyız. Bu anlamada da çalışma yapıyorum. İstediğimiz nokta da değil ama 8 aylık kurmuş olduğumuz belediye İŞKUR’umuz var. Burada işe ihtiyacı olanla iş vereni buluşturuyoruz. Orta ölçekli sanayi sitesi kurduk orada kirletemeyecek imalatlar olacak o şekilde planladık.” dedi.

“TAM KAPANMA BU DEĞİL SÜREÇ YÖNETİLEMİTYOR”

Tam kapanma dönemini değerlendiren Başkan Altan,yapılan 17 günlük kapanmanın tap kapanma olmadığını, halkın yüzde 70’nin dışarıda olduğunu ve hükümetin süreci yönetemediğini dile getirdi. Tam kapanma diyoruz pazarlar açık benim 4 pazarım açık. Turgutlu büyük bir kent,. 4 yerde pazar yeri açılacak. Adam çıkacak istediği pazara gidecek. Oradaki istihdamı engellemek saha da kolay olmuyor. Biz bu süreci yönetemedik. Aşılama anlamında, maske anlamında , kapanmayı beceremiyoruz. Bu ülke her gün ölümlerle Soma faciası yaşıyor” dedi.

“KADIN BASKETBOL TAKIMIMIZ GALİBİYET ALDI”

Başkan Akın, Turgutlu’daki spor çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Akın,“Kadın basketbol takımımız 6 da 6 galibiyet yaptık. Finallere kalmamız kesinleşti. Finallerde de inşallah ikincilik yapacağız. Kadın cinayetleri ile ilgili İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapyığımız tepkiler Avrupa’da ses getirdi. Bizim derdimiz ses yapmak değil, bilinç oluşturmak. Kadın cinayetleri biz üzüyor. Bununla ilgili bilinç oluşturuyoruz. Bizim asıl amacımız kadınların, bizim toplumsal hayatımızda ne kadar önemli olduklarını hissedilebilmemiz.Spor alanında erkek valoybol takımımız da bulunuyor.Yanlız kadınlarımıza yapmadık. Başarılı bir sezon geçirdik. Dağcılık akademisini kurduk. Madde bağımlığı anlamında spor alanında çok güzel çalışmalar yaptık” dedi.

“Z KUŞAĞI İÇİN SİYASET YAPIYORUM”

Z kuşağı ile arasının iyi olduğunu belirten Başkan Akın, siyaseti gelecek nesiller için yaptığını bütün gayretinin, Z kuşağına iyi bir eğitim alabilmeleri için harcadığını belirtti. Başkan Akın, 13-14 yaşındaki çocuklar beni gördüklerinde kucağıma atlayıp bana sarılıyor o an bütün yorgunluğumu atıyorum. Biz o çocukların hayatlarına dokunuyoruz” dedi.

Orta ölçekli sanayi sitesi doğayı kirletemeyecek imalatlar olacak o şekilde planladık.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.