Dolar 32,5108
%0.2
Euro 34,7400
%0.05
Altın 2.490,210
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bartın'da gemi battı: 3 ölü

Bartın'da gemi battı: 3 ölü

Bartın açıklarında bir kuru yük gemisinin batmasına neden oldu. 12 kişilik mürettebattan 3'ünün cansız bedenine ulaşıldı. Şu ana kadar 6 kişi kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle ara verildi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2021 - 14:03

Karadeniz'de İnkumu açıklarında batan kuru yük gemisindeki 6 mürettebat sağ olarak bota alındı.

Gürcistan'dan Bulgaristan'a giden Arvin isimli "Palau" bandıralı yük gemisi kötü hava koşulları nedeniyle Bartın'ın İnkum beldesi açıklarına yaklaştı. Bu sırada bilinmeyen bir nedenle gemi ikiye bölünerek battı.

Mürettebat filikalara binip denize açılmaya çalıştı. Bir kısmı da can yeleği giyip denize atladı.

Geminin battığını görenlerin ihbarıyla bölgeye sahil güvenlik ekipleri gitti. Çevredeki diğer gemilerden de yardım istendi.

Ancak rüzgar ve yükseliği metreleri bulan dalgalar çalışmaları zorlaştırdı.

12 KİŞİDEN 6'SI KURTARILDI

Bartın Valisi Sinan Güner, İnkumu açıklarında batan kuru yük gemisine ilişkin, "6 mürettebatı sağ olarak bota aldık. Ölen 3 kişiden birinin cesedine ulaştık. Diğer 3 mürettebatın da kayalıkların olduğu bölgede hareketsiz görüldüğü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterin Samsun'dan bölgeye hareket ettiğini söyledi.

Olumsuz hava şartlarında uçuş yapabilirse kalan mürettebatın kurtarılacağını bildiren Güner, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Fatih Gemisi'nin de yolda olduğunu kaydetti.

Güner, 6 mürettebatı sağ olarak bota aldıklarını vurgulayarak, "Ölen 3 kişiden birinin cesedine ulaştık. Diğer 3 mürettebatın da kayalıkların olduğu bölgede hareketsiz görüldüğü ihbarı var. Bunlara da karadan ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Sahil Güvenlik botlarıyla Bartın Limanı'na getirilen ve ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 gemi personelinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, çalışmalara katılan ve hipotermi nedeniyle rahatsızlanan bir sahil güvenlik personeli de 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası hastanede tedavi altına alındı. NTV - Anadolu Ajansı 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.