Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barodan eylemlilik çağrısı: Adliye koridorları avukatsız kalacak

Barodan eylemlilik çağrısı: Adliye koridorları avukatsız kalacak

İzmir Barosu, geçtiğimiz gün icra memurlarıyla birlikte hacze gittiği evin sahibi tarafından vurularak öldürülen Avukat Ersin Arslan için basın açıklaması düzenledi. Baro adına açıklamayı yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatların mesleklerine sahip çıktıklarını göstermek ve yetkilileri gereken önlemleri alma konusunda harekete geçirmek için avukatlara çağrıda bulundu ve “Yarın, İzmir Adliyesi’nin hiçbir duruşmasına girmemek konusunda bir kararlılığımız var” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2021 - 13:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz gün Kocaeli ilinin Gebze ilçesinde Avukat Ersin Arslan ve icra memurları ile birlikte haciz işlemleri için gittiği evde, memurlara haczi yaptırmak istemeyen ev sahibi Y.Y. tarafından tabanca ile vurulmuştu.

Karın bölgesinden yaralandığı belirlenen Ersin Arslan, ambulans ile bir özel hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Avukat Arslan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Arslan’ın mesleğini icra ettiği sırada öldürülmesi ise hem kamuoyundan hem de barolardan büyük tepki gördü.

İzmir Barosu, “Daha ne kadar öleceğiz” sloganıyla bugün İzmir Bölge İdare Mahkemesi önünde Türkiye'deki 82 ilin barosu tarafından ortak hazırlanan basın açıklamasını okudu.

Açıklamayı okuyan İzmir barosu Başkanı Özkan Yücel, avukatların yargının sacayağı olduğunu söyledi ve “Bir meslektaşımızı daha kaybettik. Siyasi iktidar bir türlü avukatların korunmasını ağlayacak önlemler alamadı” ifadelerini kullandı.

Özkan, avukatların yargıdaki önemine vurgu yapmak amacıyla tüm avukatlara eylem çağrısında bulundu ve “Yarın, esleğimize sahip çıktığımızı göstermek, artık öldürülmek istemediğimizi haykırmak için ve yetkilileri gereken tedbirleri almak konusunda harekete geçirmek için İzmir Adliyesi’nin hiçbir duruşmasına girmemek konusunda bir kararlılığımız var” dedi.

Hazırlanan ortak basın metninde ise şu ifadelere yer verildi;

“Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim “hukukun üstünlüğü” diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamıza tanık olduğunuz avukatlarız.

Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük!

İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti…

Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi.

Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir.

Artık yeter! Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik.

Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük.

Daha ne kadar öldürüleceğiz?

Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.