Dolar 32,4935
%0.14
Euro 34,7675
%0.13
Altın 2.488,800
%1.08
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro'dan Urla'ya kayyum sert tepki!

Baro'dan Urla'ya kayyum sert tepki!

Son olarak Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ’den tutuklanması sonrası belediyeye kayyum atanmasına İzmir Barosu’ndan sert tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2019 - 16:15

İzmir Barosu Urla Belediyesi’ne kayyum atanması sonrası Türkiye’nin 32 belediyesinde seçilenlerin yerine kayyumların görev yaptığını belirterek sert bir açıklama yaptı.

AK Parti iktidarını anti demokratik uygulamalarını sonlandırmaya davet eden açıklama şöyle;  

"İçişleri Bakanlığı, 18 Aralık tarihinde Varto, Bulanık, Erentepe ve Urla Belediye Başkanlarını haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında görevden almış ve bu belediyelere kayyum atamıştır.  Son atamalarla birlikte bugün Türkiye'de halk iradesi ile seçilen belediyelerden 32'sinde kayyumlar görev yapmaktadır.

31 Mart yerel seçimlerinde istediğini elde edemeyen siyasi iktidar, belediyelere yaptığı kayyum atamalarıyla seçmen iradesini hiçe saymış ve kalıcılaşmış bir olağanüstü hal rejimini fiilen uygulamaya geçirmiştir. Son olarak İzmir Urla'da sergilenen tutum ile kayyum rejiminin tüm ülke sathında yaygınlaştırılmak istendiği anlaşılmaktadır. Bu yol çok tehlikeli bir yoldur.

Hiçbir temel hak ve özgürlüğe saygı göstermeyen, yaşadığı seçim yenilgilerini seçmenin iradesini yok sayarak bertaraf etmeye çalışan iktidar erkinin yaptığı açıkça bir siyasi darbe teşebbüsüdür. Demokratik bir toplumda bunun kabulü mümkün değildir.

Seçilme yeterliliğini kaybetmeyen hiç kimse siyasi bir kararla belediye başkanlığı görevinden alınamaz. Herhangi bir nedenle görevini sürdüremeyen belediye başkanlarının yerine ise yine seçilmişler vekalet eder. Bu nedenle kayyum kararlarının demokratik bir hukuk devletinde yeri yoktur. Bugüne kadar kendilerine iletilen her demokratik talebe seçim sandığını işaret eden iktidara, sandığa ve halk iradesine saygılı olması gereğini bir kez daha hatırlatıyor, iktidarı söz konusu antidemokratik uygulamalarını bir an önce sonlandırmaya davet ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.