Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barınacak yer bulamayan üniversitelilere CHP'den tam destek!

Barınacak yer bulamayan üniversitelilere CHP'den tam destek!

İzmir'de bir grup üniversite öğrencisi, yurt ve ev kiralarındaki fahiş fiyatları protesto etmek için Türkiye genelinde “Barınamıyoruz Hareketi” başlattı. Bu kapsamda İzmir'de de bazı öğrenciler Bornova ve Buca'da geceyi sokakta geçirdi. Gençlere CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da destek verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak "Kendi yurdunda yurtsuz kalan gençler.. Hiç merak etmeyin sarayları yurt, örtülü ödenekleri burs yapacağız" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 21.09.2021 - 08:57

EGEPOSTASI - İstanbul ve Ankara’da artan yurt ve ev kiraları nedeniyle üniversitelilerin başlattığı “Barınamıyoruz Hareketi” eylemine İzmir'deki öğrenciler de katıldı.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bulunduğu Buca’da ve Ege Üniversitesi’nin bulunduğu Bornova’da üniversiteliler geceyi parkta, sokakta geçirdi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da Buca’da Hasanağa Bahçesi’nde yurt ve ev kiralarını protesto eden gençlerin yanına giderek, onlara destek verdi. Polat’a CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan da eşlik etti.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan da, "Ülkemizde gençlerin yaşadığı yurt sorunu, yüksek kiralara karşın öğrenci kardeşlerimizin haklı taleplerini dile getirdikleri eylemlerinde yanlarındayız." açıklamasında bulundu.

Bornova'da ise "Çantalarımız yastık, bu gece sokakta yatacağız" diye öğrenciler geceyi Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda geçirdi.

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Yücel, paylaşımında "Kendi yurdunda yurtsuz kalan gençler.. Hiç merak etmeyin sarayları yurt, örtülü ödenekleri burs yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.