Dolar 32,5257
%0.24
Euro 34,7316
%0.03
Altın 2.490,860
%1.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Banu Özdemir’den yeni açıklama: Hesap verecekler

Banu Özdemir’den yeni açıklama: Hesap verecekler

İzmir’de 7 ay önce bazı camilerin hoparlörlerinden “çav bella” marşının çalınmasının ardından yaptığı paylaşım nedeniyle yargılanan ve beraat eden CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, konuyla alakalı açıklama yaparak, “Asılsız itham ve aşağılık iftiralar ile saldıranlar bilmeliler ki sadece ilahi adalete değil, adil hakimlere de hesap verecekler. Üyesi bulunmaktan gurur duyduğum CHP’ye şahsım üzerinden yapılan bu örgütlü saldırıda vermiş olduğumuz hak ve onur mücadelesinde bana yürekten inanarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından desteklerini ileten dayanışma gösteren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2020 - 21:54

EGEPOSTASI- İzmir'de geçtiğimiz Mayıs ayında merkezi sistemin frekansına müdahale edilerek bazı camilerden “Çav Bela” marşı çalınmış ve olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 

Çav Bella şarkısının çalındığını gösteren görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlanmış ve Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Özdemir 1 hafta tutukluluğun ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

7 aylık yargılamanın ardından dün son kez hakim karşısına çıkan Banu Özdemir hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

Karar sonrası kamuoyuna açıklama yapan Banu Özdemir adalet vurgusu yaparak, “Asılsız itham ve aşağılık iftiralar ile saldıranlar bilmeliler ki sadece ilahi adalete değil, adil hakimlere de hesap verecekler” dedi.

CHP’li Özdemir açıklaması şöyle;

“Sosyal medyada siyasi kimliğim hedef alınarak, asılsız itham ve aşağılık iftiralar ile organize bir linç girişimine maruz kaldım. Hiçbir suçum olmamasına rağmen, bayramı ailemden ve sevdiklerimden alıkonularak cezaevinde geçirmek zorunda bırakıldım. Hepinizin bildiği üzerine 7 ay boyunca tutuksuz yargılanmış olduğum dava 10 Aralık tarihinde beraat kararı ile sonuçlandı. Her duruşma sonrası söylediğimiz gibi adalet treni er ya da geç gideceği yere varır. Her şeye rağmen Türkiye’de hakimler var. Her şeye rağmen Türkiye’de mesleğini vicdanı ile ifa eden tarafsız kamu görevlileri var. Asılsız itham ve aşağılık iftiralar ile saldıranlar bilmeliler ki sadece ilahi adalete değil, adil hakimlere de hesap verecekler. Üyesi bulunmaktan gurur duyduğum CHP’ye şahsım üzerinden yapılan bu örgütlü saldırıda vermiş olduğumuz hak ve onur mücadelesinde bana yürekten inanarak Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından desteklerini ileten dayanışma gösteren herkese çok teşekkür ederim.Duruşma salonunda ifade ettiğim gibi her türlü koşul altında dahi aklı hür, vicdanı hür nesiller için ömrünü adamış Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde aklımıza ve vicdanımıza konulmak istenen herhangi bir engele izin vermeden her dilden her dinden her renkten insana ve canlıya adalet şiarıyla demokrasi ve özgürlük mücadelesini binlerce yol arkadaşımla birlikte sürdürmeye devam edeceğim. Elbette bir gün hepimiz öleceğiz. Ölümsüz olan adaletin ta kendisi. Er ya da geç her zaman herkes için adalet!”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.