Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir'de korkutan deprem!

Balıkesir'de korkutan deprem!

Kandilli tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesir'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Deprem ilk belirlemelere göre; İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te de hissedildi. Korkutan depremin ardından bakanlardan art arda açıklamalar geldi.

  • Ege Postası
  • 22.01.2022 - 22:45

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesir Dursunbey’de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 22.31’de meydana gelen depremin derinliği 11.49 km olarak açıklandı.

KANDİLLİ 4.8 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli rasathanesi ise depremin Balıkesir Ayvacık’ta meydana geldiğini ve büyüklüğünün 4.8 olduğunu duyurdu.

İSTANBUL VE BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem ilk belirlemelere göre; Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya ve Bilecik’te de hissedildi.

BAKANLARDAN ART ARDA AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Balıkesir Dursunbey’de, 22.31’de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde #deprem’in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesir’imize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise; “Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

AFAD: SAHA TARAMA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Deprem sonrası AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” denildi.

BALIKESİR VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

Balıkesir Valiliği, Dursunbey ilçesinde saat 22.31’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, “22 Ocak Cumartesi günü saat 22.31'de Dursunbey ilçemizde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre yerleşim yerlerimizde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bölgede AFAD ve Jandarma ekiplerimiz ayrıntılı tarama yapmak üzere görevlendirilmiştir. Gelişmeler yakından takip edilmektedir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, “Balıkesir Dursunbey merkezli AFAD verilerine göre 4.7 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul’da da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

NACİ GÖRÜR DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ

Prof. Dr. Naci Görür de deprem sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ayvacık-Dursunbey/Balıkesir'de 5,0'lık deprem oldu. Deprem muhtemelen Balıkesir veya Havran-Balya Fay zonunun doğuya doğru devamı üzerinde. Bunlar sağ yönlü, doğrultu atımlı faylar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.