Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Varank: Sağlık Bakanlığı acil kullanım onayı verecek

Bakan Varank: Sağlık Bakanlığı acil kullanım onayı verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TURKKOVAC sene sonu gelmeden Sağlık Bakanlığı acil kullanım onayı verecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2021 - 09:10

2022 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2020 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçeleri görüşüldü. Bakan Varank, bilim adamlarına destek amacıyla aşı gönüllüsü olduğunu söyleyerek, “Biz yaptığımız işlerde canımızı ortaya koymasını biliyoruz. Keşke buradaki arkadaşlarımızda Türkiye'de yapılan aşı çalışmalarına gönüllü olabilselerdi. Gönüllüye ihtiyacımız var. Faz 1 ve 2'de yeterli gönüllüye ulaşamazsanız, o aşı başarılı olamaz. TURKKOVAC sene sonu gelmeden Sağlık Bakanlığı acil kullanım onayı verecek. Gönüllülerin etkinlik oranı ile ilgili bilgilendirme yapması etik olarak çalışmalara halel getirdiği için buna yetkimiz yok” dedi.

“BÜTÜN SÜREÇLERİMİZ ŞEFFAF”

Varank, destek ve teşviklerde ayrımcılık yapıldığı iddialarına ilişkin, “Teşviklerin tamamı Resmi Gazete'de yayınlanıyor. Bizim bütün süreçlerimiz şeffaf” ifadelerini kullandı.

Varank, Organize Sanayi Bölgeleri'ne ilişkin olarak, “Biz Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) uygulamasına güncelleyerek, sanayici dostu, verimli, yeşil dönüşüme uygun üretim yerleri haline getirmek istiyoruz. Bununla ilgili yüce Meclisimizden bir kanuna ihtiyacımız var. Organize Sanayi Bölgeleri kamu yararı için kurulmuş bölgelerdir” şeklinde konuştu.

Varank, Organize Sanayi Bölgeleri'nden para istediğini ve 206 milyon TL toplandığını ve paranın AFAD'a aktarıldığını ifade etti.

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin konuşan Varank, “8 bin TL'ye aldığınız bir ürünü, 2 bin TL'ye sattığınızda, 6 bin TL'yi bir yerden almanız lazım. Bu 6 bin TL'yi vergi toplayıp vatandaştan sübvanse edeceksiniz, Hazine olarak borçlanacaksınız, vatandaşın sırtına bindireceksiniz, daha sonra sübvanse edeceksiniz. 300 bin metreküpün üzerinde harcayan sanayiciye doğalgaz fiyatlarını arttırdık. Sanayiciyi biz hala sübvanse ediyoruz. Buradaki zam gerekli bir zamdı” diye konuştu.

“ÇOK BAŞARILI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Varank, Türkiye'nin otomobiline ilişkin, “Otomobiller sizi bir yerden bir yere götüren araçlar değil, birer teknoloji cihazı olarak görüyorlar. Şu anda çok başarılı şekilde devam ediyor. Bu projede 110 iş ortağı seçildi. Bu 110 iş ortağının yüzde 75'i Türkiye'de yerleşik oluşuyor. Şu anda 615 kişi bu projede çalışıyor. 27 çok başarılı mühendis Türkiye'ye döndü” dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.