Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Özer'den öğretmenlere gözaltı ile ilgili açıklama

Bakan Özer'den öğretmenlere gözaltı ile ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okullar ve dershanelerde çalışan öğretmenlerin Ankara'da bir araya gelip eylem gerçekleştirdiği sırada polisin sert müdahalesi sonrası gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Özer, "İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2022 - 12:54

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okullar ve dershanelerde çalışan öğretmenlerin Ankara'da bir araya gelip eylem gerçekleştirdiği sırada polisin sert müdahalesi sonrası açıklama yaptı. Mahmut Özer açıklamasında, ''Bakanlık olarak devletteki öğretmenlerimizle özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlerimizi ayırt etmiyoruz. Her birinin çalışma koşullarını çok daha iyi bir noktaya getirmek için, çok daha iyi ortamlarda eğitim vermelerini sağlamaları için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız'' dedi. 

Ne olmuştu?

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine polis izin vermedi. Polis, izin verilmeyen basın açıklamasını Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı’nın önünde yapma kararı alan öğretmenlere biber gazıyla müdahale etti. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali, 9 öğretmenin gözaltına alındığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.