Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,9078
%0.12
Altın 2.425,310
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Koca’dan kritik İzmir açıklaması ve bayram uyarısı

Bakan Koca’dan kritik İzmir açıklaması ve bayram uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsüyle mücadele kapsamında başlatılan aşılama çalışmalarına değindi. Aralarında İzmir'in de olduğu 3 ilin mavi kategoriye geçtiğini belirten Koca, halka bayram çağrısında bulundu. Öte yandan Bakan Koca'nın açıklamasının ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı ve "Bayramda tedbirleri gevşetmeyelim." dedi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2021 - 23:44

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 Temmuz corona virüsü verilerini sosyal medya hesabından paylaştı. Salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgilerin de yer aldığı tabloya dikkat çeken Koca; Aydın, İzmir ve Tekirdağ’ın maviye yaklaştığını söyledi.

BAYRAM UYARISI

Halka bayram uyarısında da bulunan Koca, “Tedbirlere taviz vermeden uyalım. Bayramda tedbirlere uymak bayram sonrasını da bayram eder” dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı 18 Temmuz verilerine göre birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.74, ikinci doz ortalaması yüzde 33.38, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 63 milyon 290 bin 483 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir, Bilecik.

En düşük aşılama oranına sahip iller; Bitlis. Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır, Gümüşhane

VALİ KÖŞGER: TEDBİRLERİ GEVŞETMEYELİM

Öte yandan Bakan Koca'nın açıklamasının ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Köşger, "Bayramda tedbirleri gevşetmeyelim. Aşılamaya aynı tempoyla devam edelim. Maviyi en kısa sürede yakalayacağız inşaallah…" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.