Dolar 32,3687
%0.16
Euro 34,9655
%-0.28
Altın 2.325,510
%0.22
Bist-100 9,13
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Koca: Soruşturma titizlikle devam ediyor

Bakan Koca: Soruşturma titizlikle devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de; İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken bir tarikat üyesi ile ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ olayında mağdur H.K.G.’nin “kemik yaşının büyük gösterilmesi” ile ilgili “Konu anlatılan gibiyse, neyi konuşacağız. Biz haber alır almaz soruşturmayı başlattık. Soruşturma titizlikle devam ediyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.12.2022 - 20:47

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca; Altı yaşındayken bir tarikat üyesi ile “imam nikahıyla evlendirilen”, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, “kemik yaşının büyük gösterilmesi” ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Konu anlatılan gibiyse, neyi konuşacağız. Biz haber alır almaz soruşturmayı başlattık. Soruşturma titizlikle devam ediyor.”

Bakan Koca, ilaç temininde yaşanan sorunlar ile ilgili ise “Bütçede, Genel Kurul’da söylemiştim. İlaç konusu önemli bir gündemimiz. Çözüm için bir çabamız var. Önümüzdeki bir iki gün içinde çözümün ilk adımlarını hep birlikte görmüş olacağız” dedi.

85 yaş üstü vatandaşların her birine bir aile hekimi uygulaması için de Koca, şunları söyledi:

“Bu projemiz önemli bir proje. Özellikle yaş alan çınarlarımıza hastaneye daha az gelmelerini sağlayarak, sağlık hizmet ermek istiyoruz. Bununla ilgili bir hekim arkadaşlarımızın, hemşire arkadaşımızın, tekniker ve tıbbi sekterin olduğu bir birim oluşturularak 250 kişiye bir birimin oluşturulduğu ve ağırlıkla hastanelerde oluşturulacağı, uzaktan sağlık hizmeti için de hekimle yaş alan çınarlarımızın iletişimde olduğu rapor ve benzeri uygulamalarda hastaneye gelmeden çözümün getirildiği yeri geldiğinde kan alma dahil olmak üzere evden verilebileceği ve hastane ortamına gelinmesi gerektiğinde yönlendirme durumunda sorumlu olacak. Hastaneye gelme durumunda da hastanedeki organizasyonu koordine eden bir hizmet olacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.