Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Koca güncel verileri açıkladı: Vaka azalışında İzmir zirvede

Bakan Koca güncel verileri açıkladı: Vaka azalışında İzmir zirvede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı azalma oranının en yüksek olduğu illeri açıkladı. İzmir, vaka sayısı en çok azalan iller arasında zirvede yer aldı.

  • Ege Postası
  • 05.05.2021 - 17:39

EGEPOSTASI- Türkiye, 1 Mart tarihinde başlayan kontrollü normalleşmenin ardından vaka sayılarının hızla artması ve Nisan ayında kritik seviyelere ulaşmasıyla birlikte 29 Nisan günü 17 gün sürecek tam kapanma sürecine girmişti.

Tam kapanmada 6 gün geride kalırken vaka sayılarındaki düşüş de günlük vaka tablosunda kendini göstermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde tam kapanmanın etkilerinin görülmeye başladığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı azalımları verilerini gösteren tabloyu paylaştı.

Bakan Koca’nın paylaştığı tabloya göre; geçtiğimiz haftaya göre; vaka sayısı en çok azalan iller arasında İzmir zirvede yer aldı.

Bakan Koca, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illerimiz; İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars.”  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vakaların düşüş göstermesinin ardından sosyal medayadan "Mesai arkadaşlarımızın canla başla sürdürdüğü dezenfeksiyon çalışmaları ve sizlerin çabalarıyla kentimizde salgın düşüşe geçti. Tedbirlere tam uyum sağlayan herkese yürekten teşekkürler.El birliğiyle bu zor günleri aşacağız." mnesajını paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.