Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Koca: Esneklikten sıkı tedbire dönmeli

Bakan Koca: Esneklikten sıkı tedbire dönmeli

Son iki haftada vaka sayıları iki kat arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 11 binin üzerinde açıklanan vaka sayısını hatırlatarak, "Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 23.07.2021 - 21:42

Yeni normalin 1 Temmuz itibariyle başlamasıyla corona virüsü vaka sayısında da gözle görülür bir artış yaşandı. Özellikle son iki haftada vaka sayıları 1 Temmuz öncesine göre iki kat arttı.

Bugünkü tabloyu sosyal medya hesabından duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, halka ardı ardına uyarılarda bulundu.

“ESNEKLİKTEN SIKI TEDBİRLERE DÖNMELİ”

Sıkı tedbir çağrısında da bulunan Bakan Koca, “Bugünkü vaka sayısı: 11.094. Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız” ifadelerini kullandı.

Koca, bir diğer paylaşımında ise “Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir” dedi.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel tabloya göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 63.26, ikinci doz ortalaması yüzde 35.54, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 65 milyon 50 bin 204 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir.

En düşük aşılama oranına sahip iller; Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.